25.10.11

Uus kokaraamat


Olen endale vaikselt lubaduse andnud, et enam kokaraamatuid juurde ei osta, sest varsti vallutavad need mul kõik raamaturiiulid. Aga selle peagi ilmuva retseptikogu erinevates maailmanurkades valmistatavatest roogadest võtaks küll olemasolevate hulka :) Kui oleksin Eestis, siis läheks ise kohale, kui teose tutvustamine ette võetakse 12.novembril (loe siit). Kaante vahele on saanud Eda Allikmaa abil "Minu" raamatute autorite käest kogutud retseptid. Suur aitäh Edale selle ettevõtmise eest!

Kui sain kirja küsimusega võimaliku osalemise kohta, siis esimese hooga oli küll tunne, et mida ma õieti oskan valida. Sööme siin paljus ikka vägagi eestilikku toitu, aga eks midagi poe kohalikest kommetest ka meie kööki. Kõige tüütum oli vast retsepti "lahtikirjutamine", st seletuste andmine, et kõik ikka kenasti aru saaksid, mida ja kuidas tuleb teha (sama käib siin blogis olevate retseptide kohta). Ise kipun enda jaoks ainult retseptis vajalikke aineid kirja panema, sest muu tuleb ju loogiliselt :) Mul on kogunenud hulgaliselt lipikuid, millel on mingid ained, üksikud sõnad, nagu sulata, vahusta jne, aga puudub isegi seletus, mis retseptiga tegu :D Nüüd proovin vähemalt nime juurde sirgeldada, sest hiljem ei tarvitse aru saada, mida ma täpselt tegin või teha kavatsesin :)


Aga nüüd jään huviga ootama, millal see uus teos minu koju jõuab :)

6 kommentaari:

  1. Kõlab huvitavalt. Jään siis ilmumist ootama.
    Ka mina olen andnud endale lubaduse, et nüüd kokaraamatutest aitab. Aga üks mahub ju alati veel riiulile juurde. :)

    VastaKustuta
  2. Eks mul kipu ka lubadustest hoolimata vähemalt veel üks teiste kõrvale :)

    VastaKustuta
  3. Mina ootan ka seda kokaraamatut, nii geniaalne idee minu arust :)

    VastaKustuta
  4. Mida rohkem ma mõtlen selle idee peale, siis olen tõesti nõus, et geniaalne idee :) Üks asi on lihtsalt erinevate maade retsepte koguda, teine mujal elavate/elanud eestlaste köögikogemused kirja panna.

    VastaKustuta
  5. Minul on olemas nii kokaraamat kui ka Teie Kanada-raamat. Mõlemad on lugemisjärjekorda võetud :)

    VastaKustuta
  6. Nii armas, Pille, et siia põikasid! Loodan, et raamat natukenegi meeldib :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)