27.11.11

Koostöö ja pahameelest jagu saamine


Kirkel tulid sõbrannad reedel pidzhaamapeole ja muidugi oli vaja koos shokolaadiküpsiseid meisterdada (annan retsepti ka lõpus ;). Nii tore on neid koos toimetamas vaadata, kuigi ega ma eriti rõõmustanud, sest neljakesi koos (mis sest et üks ei räägi, vaid suhtleb kirjutamise teel), on nad päris lärmakad. Mõtlesin ka, kui erinevad nad tegelikult on, ja kui laupäeva hommikul üks neidudest teiste peale vihastas (sest tema jaoks oli kell 11.30 liiga varajane ärkamisaeg) ning kodu poole hakkas astuma (et seal edasi magada), siis läksid mu mõtted paratamatult selle peale, kuidas nendest pisikestest neidudest kord tööinimesed saavad ja kuidas nende iseloomud ja tujud mõjutavad tulevasi suhteid ning elu üldiselt.


Õieti mõjutas mind päev varasemast "Globe and Mail" ajalehest loetud artikkel, kuidas töö juures rahulikuks jääda ja vihastamistega toime tulla. Kontoritarvete peale ei tasu oma viha välja elada, kui näiteks klient on kopsu üle maksa ajanud :) Siin on viis nõuannet lühidalt eesti keeles (ehk kulub mõnele ära):
1. Hinga sügavalt sisse välja! Igivana nõuanne, oota üks hetk, enne kui suu lahti teed ning viha välja valad.
2. Kirjuta üles, mis juhtus (väga kerge väljaelamisviis, kuigi ole ettevaatlik, parem on kui kirjutatu igaks juhuks hävitad :)!
3. Räägi ja aruta toimunu läbi töökaaslasega, keda usaldad (kuigi hoia silmad lahti, et jutuajamine ei ulatuks nende kõrvu, kellele see mõeldud pole, mine parem kuhugi välja)!
4. Vajad kallistust (kasvõi virtuaalset), st helista näiteks oma lähedasele, et kuuled tema häält, ei peagi millestki rääkima, kuid see tuletab ehk meelde, mis elus õieti tähtis on - pere... lähedased inimesed...
5. Leia oma "õnnelik paik", näiteks mine veebis lehele, mis alati head meelt teeb. Siis läheb ehk paha tuju ka minema :)
6. Tee paus... mine lõunale, jaluta natuke väljas, et oleksid konfliktsest kohast mõneks ajaks eemal.


 

Keegi D.M.M jättis artikli sabas sellise kommentaari. Ma ei hakka tõlkima, kuid (väga vabalt võetud) mõte on selles, et tee endale selgeks, mis su elus õieti kõige tähtsam on. Kui oled valiku ees, kas töö või pere, siis kuhu poole kaalukauss kalduks... Ja kui sulle meeldib su töö, kas saad lasta end mõjutada töökoha draamadest?

TRUST ME there is NOTHING at work worth getting upset about.

Once you have reached that conclusion life goes along just fine.
The boss is yelling at you....make sure it goes on and on....the time flies when you watch someone making an a$$ of themselves.
Co workers upset you.....don't say ONE word to them, do not get embroiled in their soap opera. You don't have to LIKE the people you work with....just do your job, clock out and go home and cook a gourmet dinner, give your wife/husband a massage or take the kids to the park.
Why should you have to give up a job you like/love because you are surrounded by a$$holes?



Minu kodune pisike konflikt sai lahendatud ja noored olid jälle sõbrad, kui nad ühiselt pahasele neiule helistasid ning see ikka tagasi tuli ja proovis edasi magada :) Samal ajal läksid ülejäänud vaikselt teise tuppa istuma. Muidugi ei tulnud magamisest enam midagi välja ning elu läks jälle käima :D Nii lihtsalt saigi asi korda. Kas ka tulevikus, kes teab... aga nii vist valmistutaksegi tulevase elu jaoks ette...


Ja nüüd siis shokolaadiküpsised (ameeriklaste koduguru Martha raamatust), mis võiksid ju olla kõigi konfliktide ravimiks, ehk seitsmendaks nõuandeks, kuidas kurjast tujust üle saada, eriti kui neid koos küpsetada ;)
Retseptis on muidugi ameerika mõõtühikud...

1kl jahu

1/2 kl kakaopulbrit
1/2 tl soodat
1/2 tl jämedat soola
230 shokolaadi - piimashokolaadi, kuigi meie kasutasime pool-mõrudat (pool hakitud väikesteks, pool suurteks tükkideks hakitud)

55 g võid
1 1/2 kl suhkrut
2 muna
1 tl vanilli

Ahju kuumuseks 160 C. Sega kokku kuivained: jahu, kakaopulber, sooda, sool. Sulata suurteks tükkideks hakitud shokolaad koos võiga, soovitavalt keeva vee kohal. Vahusta muna suhkru ja vanilliga, lisa pisut jahtunud shokolaadi-või segu. Lisa kuivainete segu ning ülejäänud shokolaad. Kokku peaks tulema 3 tosinat küpsiseid. Pane tainas umbes 5 cm vahedega küpsetusplaadile (kasutan alati igaks juhuks küpsetuspaberit) ning küpseta umbes 15 minutit, kuni küpsised on pealt pisut pragunenud. Jahuta restil. Head isu! On tõesti mõnusalt shokolaadised :)

6 kommentaari:

  1. Anonüümne28/11/11 06:23

    Aitah retsepti eest! Need tunduvad t6esti maitsvad kypsised olevat ja mis mulle eriti meeldib, neid on vist vaga lihtne teha ka (armastan lihtsaid retsepte!)Katsetan kindlasti!
    Uskumatu kaitumine selle unekott-neiu puhul. Mul t6usid imestusest kulmud pealaele :) Ma ei kujutaks ette, et minu tytar niimoodi kellegi teise kodus kaituks. Minu meelest on elementaarne viisakus, et kellegi teise kodus sa oma reegleid ei kehtesta. Tore, et tydrukud tyli lahendatud said.

    Parimat,
    Eva

    VastaKustuta
  2. Retsept on tõesti päris lihtne ja mõnus, eriti kui shokolaad maitseb, ning ei vaja nelja noort neidu küpsetamiseks, saab ühega ka hakkama ;)

    Ma loodan ka, et mu tüdrukud ikka viisakalt käituvad :) Ei saa ju kogu aeg nende kohal hõljuda. Aga kõige tähtsam oligi just see, et nad sõpradena lahku läksid.

    VastaKustuta
  3. pahameelest ülesaamise punkt nr 2-st sai ca 4 ja pool aastat tagasi alguse minu blogimine. tookord delfis ja teise kasutajanime all.

    küpsiste retsept kutsub järgi proovima.

    tüdrukud on tragid, et oskasid kenasti pahameele summutada.

    VastaKustuta
  4. Ma arvangi, et igal on elus vähemalt kord ette tulnud situatsioon, kus neid soovitusi vaja läheb :)

    VastaKustuta
  5. Väga maitsvad küpsised - imelihtsad teha ning mõnusad mahlased! Kirjutasin just oma blogisse ka sissekande, koos fotodega!!!


    Aitäh jagamast!!! (ma olen su retseptide suur fänn!!!)

    VastaKustuta
  6. aitäh Reine :D Head maiustamist!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)