28.12.11

Jõhvika-juustukook


Seekord valmsitasin jõuluõhtuks jõhvikakoogi, mille retsept kättesaadav Toidutare lehkülgedelt.

Kasutasin põhjaks küll hoopis piparkoogitainast, mida mul hulgim külmkapis varuks :) Küpsetasin lihtsalt tordipõhjasuuruse plaadi, selle asemel, et küpsiste ja võiga vaeva näha.  Kuna mul polnud toormoosi, siis kasutasin värskeid jõhvikaid, purustasin ja segasin suhkruga. Peale panin veel pooleks lõigatud jõhvikaid. Ja mul polnud neljakandiline vorm kasutusel ;)

5 tl želatiini
1 dl jõhvikamahla või vett
400 g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort
1 purk jõhvika toormoosi (500 g)
1 sl vanillisuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga, kui kasutad neid - 300 g küpsiseid / 150 g võid). Vooderda neljakandiline vorm (umbes 22x32 cm) seest küpsetuspaberiga, nii saad koogi paremini kätte. Suru küpsisesegu vormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Pane želatiin 5 minutiks mahla sisse paisuma, sulata siis kuumas veevannis ja jäta jahtuma. Samal ajal vahusta ühes kausis vahukoor ja teises suuremas kausis toasoe toorjuust. Sega toorjuustu sisse ettevaatlikult toormoos, vanillsuhkur ja vahustatud koor. Nirista peene joana ja pidevalt segades hulka želatiin.
Vala täidis kiiresti vormi küpsisepõhjale. Lase külmas tarduda 4–5 tundi või järgmise päevani. Tõsta paberi abil vormist välja ja lõika ruutudeks. Kaunista jõhvikatega.

2 kommentaari:

  1. Väga nämm oli, eriti hästi sobis hea kohvi kõrvale naksata:) Ainult nimi pole päris õige kõlaga, mul kerkib juustukoogi nime lugedes silmi ette hoopis juustusai. Maitse järgi on ikka tegu jõhvika-kohupiima koogiga.

    VastaKustuta
  2. Kohe näha, et kaasa on kokkamisest ja Eestis kasutusel olevatest mõistetest väga kaugle ;) Cream cheese on eesti keeli ikka toorjuust, nii et võib juustukook öelda küll :)
    Kuigi tegijal pole viisakas kiita, siis pean ütlema, et tuli hea välja küll. Isegi sõbranna kiitis ning väitis, et see on kõige parem kook, mis ta jõulude ajal maitsta on saanud. Selline mida on mõnus kohvi kõrval väikeste ampsude kaupa nautida. Millist kiitust tegijale veel vaja on ;) Tegelikult lähevad kiidusõnad ju retsepti loojale.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)