10.12.11

Õpik


Mari on mõnda aega proovinud jaapani keelega tegeleda (nüüd innustab teda ka lootus ülejärgmisel suvel Jaapanis toimuvatele karatevõistlustele minna). Siiani on toimunud õppimine peamiselt Nintendo mängu abil. Nüüd sai ta karate trenni kaudu laenuks jaapani keele õpiku (ning jõuluvanalt ootab ta sõnaraamatut ;).  Minu jaoks on muidugi kõik ainult piltide jada. Aga huvitav ikkagi, kuidas näeb välja teise maa keeleõpik. Lugemist alustatakse meie jaoks tagumisest kaanest.


6 kommentaari:

  1. Seda õpikut vaadates peaks aru saama, mida tunneb väike laps aabitsat vaadates. Lugeda oskajale on see ju nii ilmselge ja lihtne. Mitteoskajale aga täiesti arusaamatu. :)

    VastaKustuta
  2. Krissu on omapead mitu aastat õppinud. Tema loeb manga-koomikseid ja vaatab anime-filme, kus jaapanikeelne jutt ja ingl keelene tõlge all, väidab, et saab aru.
    Mu meelest sinu tüdrukute käest ta selle anime-vaatamise pisiku saigi :)

    VastaKustuta
  3. Sille, mõtlesin ise sama asja :) Kuigi enam hästi ei mäleta, mida ise tundsin, kui aabitsa kätte võtsin. Vist ikka vaatasin rohkem pilte ja mitte neid imelikke kõverikke seal kõrval.

    Tüdrukud on muidugi siiani suured anime vaatajad. Neil on karates üks Jamaika juurtega hästi tore noor mees, kes laenutab neile filme, mis talle meeldivad. Tema õppis samuti ise jaapani keele enam-vähem ära tänu anime huvile.

    VastaKustuta
  4. Huvitav, kus sellist jaapani keele aabitsat osta saaks? Amazonist sain ühe, aga see suhteliselt keeruline ja pigem täiskasvanule mõeldud. Mu tütar nimelt jaapani keele õppimiset huvitatud ja seda muidugi Nintendo mängude pärast.

    VastaKustuta
  5. Mul ka see anime ja manga laps. Kui neil koolis jaapanlased käisid, siis sai juba igapäevased viisakused ära vahetatud :)
    Meile tekkis isegi jaapani keele grammatika raamat koju. See on veel hullem kui pildi peal olnud aabits :P

    VastaKustuta
  6. Uurisin õpiku kohta, kust see pärit on. Tuleb välja, et Jaapanist. Omanik on üks noor kanadalane, kes elas koos vanematega mitu aastat Jaapanis. Nüüd on tagasi ja käib karates. Ma pole kindel, milliseid siingi kätte saab. Jaapani majas, kujutan ette, peaks ka keelekursusi toimuma.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)