27.12.11

Poola verivorst


Pean kohe alguses ütlema, et ma ei ole suur verivosti sööja (verikäkk meeldib mulle rohkem). Nii et kaugel elades tunnen ehk sellest kõige vähem puudst ;) Kuigi samas jõulude ajal võib ju ikka kordki seda lauale tuua. Seekord juhtus nõnda, et ma ei teinud erilisi pingutusi verivorsti koju tuua. Gaidide jõululaadalt oleks võinud osta, või Hillside Cafe või Eesti Maja restoranist. On usinaid, kes ise koduski seda valmistavad, oleme neidki maitsvaid vorste saanud proovida. Soomlaste äri Viking, kust eestlased vanasti oma vorstid koju tõid, teatas, et nad enam ei tee neid, sest provintsivalitsus on keelanud ära verega kokkamise!? Ma ei tea, kui palju sellel asjal tõtt taga on...

Viimaks otsustasin päev enne jõululaupäeva poolakate poes "Starsky" nähtud verivorsti järele minna. Mis suure toimetamise käigus jäi aga "õigel" päeval ahju torkamata. Aga miks mitte jõulupäeval seda teha. Ahjukartuleid kõrvale ning saimegi uue maitseelamuse osaliseks. Vorst oli harjumuspärasest punasem, sisaldas päris palju sealiha. Maitse poolest üllatavalt hea, oli pisut traditsioonilist maitset, ja ei olnud ka. Ma ütleks, et seda võib teinekordki osta.

2 kommentaari:

  1. Me sööme ka sel aastal poolakate verivorsti ja väga hea on (küll mitte nii punane, aga vürtsikas). Meil on sellest sügisest Eesti Majas uued kokad ja nad proovisid palju erinevaid verivorste ning otsustasid tellida omale müüki poola omad (ise nad poleks teha jõudnud, sest nad said kiirelt kuulsaks ja jõuludeks telliti neilt tohutult toite). Kusjuures mulle meeldib see poolakate oma rohkem kui Eesti Majas talgute korras tehtu.

    VastaKustuta
  2. Ma eelistan vist ka poolakate oma mõnele sellele, mis siin eestlaste poolt tehtud on :) Kuigi poolakatel polnud just palju maitseaineid vähemalt selles vorstis. Täna nende poes käies, vaatasin, et neil on vähemalt kaks erinevat vervorsti sorti. Eks järgmisel aastal või neid erinevaid maitsta!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)