17.07.13

Ma ütleks, et...natuke soe...


Kõigi meie muude murede kõrval jätkub endiselt soojalaine. Mis tähendab, et kodus end kusagil jahutada ei saa, sest konditsioneer ehk õhujahutaja on tuksis (õieti terve küttesüsteem). Kelder oleks see koht, kuid seal on meil jusktui sõjatander peale uputust. Hetkel on kell juba kesköötunnile väga lähedal, kuid õuetemperatuur näitab 30 soojakraadi ning toas on lausa "mõnusalt soojad" 33 kraadi. Elu teeb eriti raskeks kõrge niiskuskoefitsient. Niisiis, sama tunde saamiseks, mis meie praegu läbi elame, võiks leida mõne kuivema koha, kus kraadiklaasinäit neljakümnetes.

Jahutan end praegu tööl. Boss hakkab varsti imestama, miks ma kangesti ületunde tahan teha ;)  Tegelikult on tööle minek ka piin. Need kümmekond minutit jalutusteed metrooni toovad higipiisa laubale, nagu oleks raske lahingu ära pidanud. Ja siis võtab rongivagunis jahtumine ikka mitu peatusevahet. Minu kaasa teatas just, et isegi hambapesemine ajab higiseks :D  Soe vesi on meil tagasi, kuid ega sellest palju rõõmu polegi, sest hetkel eelistame jahedama veega ülekastmist. Minu muu pere ja loomad tegid seda lausa tagaaias. Isegi üks lahke härra minu tänavalt, kes parasjagu lillepeenarde kastmisega tegeles, pakkus mulle jahutamise võimalust, kui olin teel kodu poole. Ilmselt hakkas tal minust hale. Pidin olema näost vist päris punane ja higine :)

Magada saab ainult ventilaatori tuules - loodame, et peab ikka vastu. Muidu vähkreks vist lõputult ja hommikuks oleks kui piinatud konn ringi uimerdamas. Ei tea, kas pikapeale harjuks sellise kuumusega... Hetkel küll pole sellesse suurt usku... Lapsed olid küll rõõmsad, kui täna shoppama läksime. Kaubanduskeskuses said nemadki jahtuda. Tegelikult on linn välja kuulutanud "extreme heat alert", mis tähendab, et raamatukogud ja linnavalitsuse kohad on inimestele avatud jahtumise eesmärgil. Isegi mõned väliujulad on südaööni avatud! Kindlasti võib mõni ainult muiata meie kurtmise üle, sest mõnel pool mujal võib asi palju hullem olla. Aga hetkel ei suuda ma sellistesse võrdlustesse isegi laskuda, sest liiga palav on selleks :D Ei imesta taas kord, miks lõunamaade rahvastel aega palju on. Neil lihtsalt puudub energia põhjamaalase moodi asjadega kiiresti ja kärmesti ühele poole jõuda! Hetkel olen täiesti lõunamaalase kombeid üle võtmas ;)

4 kommentaari:

  1. Oh õudust küll, te olete tõesti viimase paari nädalal jooksul palju 'peksa' saanud. See on ikka tõesti jube kui vesi niimoodi inimeste maju peapeale keerab. Õnneks, et teil palju kallist ja väärtusliku hukka ei läinud.
    Kuumalaine käes kannatame ka meie siin Inglismaal praegu. No kes kannatab ja kes ei, mõnedele meeldib selline üle 30 kuumus. Minule aga mitte. See ei ole ikka võrreldav isegi 35 kraadise kuumusega Itaalias tänu niiskusele. Seda enam, et maja läheb meil seest nii kuumaks nagu saunas elaks. Täielik piin ja kõik need päevad ja nädalad suvest raisatud kuna energia on kõik otsas ja sellise kuumusegapäeval väljas nagunii midagi nauditavat teha ei saa. Ostukeskused ongi ainuke koht kus hingata ja aega veeta...aga siis ju tahtmatult kulub ka raha :)

    Pidage vastu. Loodetavasti ei kesta see kuumalaine enam pikalt :)

    VastaKustuta
  2. Teie kandis on vist õhk jube niiske,et juba 25-30 soojakraadiga olemine ebameeldivaks muutuks. Kuiv kuumus on palju talutavam.
    Olege tublid ja terved!

    VastaKustuta
  3. Niiske kuumus on tõesti palju hullem. Olen ju olnud lõuna pool, kus kuiv soe, ja see pole sugugi nii halb. Täiesti talutav. Võrdlen ikka seda kasvuhoonega, astu aga sisse ja kujuta ette, et pead seal nädal aega olema :)
    Soe võtab tõesti igasuguse energia millegagi tegelemiseks kahjuks. Täna olen juba õnnelikum, sest maja läheb tasapisi jahedamaks. Nii palju kui ma tahaks loodust hoida, siis see on üks asi, milles ma ei suuda järele anda. Samas ei lähe me ka lolliks maja külmaks ajamisega. Hoiame kusagil 26-27 kraadi sooja sees. Ja talvel on jälle maja hästi külm. Nii et natukenegi teeme selles suhtes ära ;)

    VastaKustuta
  4. Kunagi teismelisena käisin emaga Ukrainas ja meile pandi välivoodid aprikoosipuude alla. Mäletan valmis aprikoose ja tähti taevas.
    Tervitusi, meil juba kylm periood.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)