30.10.07

Küpsetised

Eilse halloween'i peo jätkuks veel üks lõik sellest, mis ma lastele kaasa küpsetasin. Kuna Tom oli nii usin ja tõi meile terve suure kotitäie peeti, siis otsisin usinalt variante, mis nendega teha. Loomulikult saime rosoljet ja peedisuppi, kuid ootamatult sattusin oma kokaraamatutes peedikoogi peale. See andis idee natuke rohkem internetis otsida võimalikke variante. (Tuli ka meelde Mariga vaadatud Oprah saade, milles räägiti spinati-shokolaadikoogist). Valisin pakutud retseptidest just need osad, mis mulle kõige rohkem meele järgi olid.

Varjasin kenasti laste eest, mis ma täpselt sinna sisse panen ning lõpptulemus oli ootamatult hea! Alles peale seda tunnistasin üles, mis minu salajane lisand oli olnud. Minu üllatuseks ei teinud tüdrukud teist nägugi. Palusid hoopis, et paneksin kooki neile lõunaks kaasa ja ikka rohkem, nii saavad nad sõpradega seda jagada!

Karate peole valmistasin muffineid, mida on kergem süüa. Kaunistuseks on sulatuatud valge shokolaad. Lisasin natuke võid juurde, sest muidu oli pisut raske seda hästi kookidele ilustuseks panna. Tahtsin midagi ämblikuvõrgu moodi asja peale saada, kuid see ei õnnetunud väga hästi!

Minu retsept:

Vahusta:
2 muna
1½ dl suhkrut
Sulata:
125 g võid
100 g tumedat shokolaadi
Lisa munasuhkrusegule.
Riivi ja sega ülaltooduga:
3 dl toorest peeti
1 suur õun
Sega omavahel:
3 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
1/2 tl muskaatpähklit
3 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl shokolaaditükke (või nii palju kui meeldib)
1 dl hakitud pähkleid
Nüüd jahu ja vedelad ained kokku ning pane kas keeksivormi (mida mina kasutasin või muu vormi sisse). Küpseta u.175 kraadises ahjus umbes 40 minutit! Kaunista valge shokolaadiga ja pähklitega.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)