02.12.10

Iiri käetants


Sattusin huvitava video peale, kus "tantsijateks" on Suzanne Cleary ja Peter Harding ehk
Up and Over It. Sellel videol istuvad nad laua taga ning meile tuttava iiri tantsu asemel, kus käed seisavad paigal ja ainult jalad keeruliste kombinatsioonidega hakkama saavad, on käimas hoopis midagi vastupidist! Fantastiline koostöö! Ja mõnusalt kivistunud ilmed :) Siin veel üks video kätega esinemisest. Ei tea, kuidas kaera jaan kätega tantsides välja näeks ;D

Tegelikult ongi paar iiri tantsu harrastanud, esinesid neli aastat väga edukalt Riverdance showl, kuid nüüd proovivad nad viia traditsioonilise iiri tantsu uude sajandisse, ühendades hip-hop teatri, kaasaegse tantsu ja elektro-popi... Muidugi mitte ainult käte abil tantsides :)  Nagu aru sain, õpitakse või korratakse iiri tantsusamme just käte abil (mitte vist samamoodi laua peal, lihtsalt õhus), mis ei tuleks kunagi pähe, kui neid laval vaadata! Laua peal kätetantsu teha pole just naljaasi, nagu nad on tunnistanud, katkised sõrmenukid ja vahel pinnudki näpus pole sugugi ebatavaline. Järgneva kava mõtlesid nad viie päevaga välja ning veel viis päeva harjutamist ja oldigi valmis esinemiseks. Tasub piiluda nende teisi videosid ka, milles nad tantsivad ja hüppavad oma jalgadel :)

2 kommentaari:

  1. Kõik on muidugi viimase peal ja midagi hoopis teistmoodi ,aga mina ei saa aru ,kuidas saab seda kõike nii tõsise näoga teha.Mina vist turtsuksin naerda juba esimesel minutil .Vot see on ka tõeline anne .

    VastaKustuta
  2. Need on väga head tõepoolest. Meenutavad natuke Stomp'i, kes samuti osavate käte ja jalgadega erinevaid rütme mängivad.
    Aga päris iiri tants käib mulle oma monotoonsusega närvidele. Natuke võib vaadata, aga mitte üle 10 minuti.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)