26.12.10

Jõulujalutuskäik

Postitan nüüd mõned pildid meie jõululaupäevaselt jalutuskäigult (Toronto ülikaunistatud maju võid imetleda selle lingi alt). Seekordne käik oli aga lausa erilistest eriliseim, sest meie teele jäi ehtne jõuluvana!!! Ta jooksis üle tee ühest majast teise, ise rõõmsalt meile häid pühi hõigates :) Seal tänaval elavad vastamisi Ukrainast pärit õed, kellel enam-vähem samaealised lapsed. Huvitav, kas ukrainlastel on jõululaupäeva jõuluvana komme...?


Kirke uuris, millal me jõulujalutamistega pihta hakkasime. Jäin mõtlema... tundub nagu oleks seda igavesest ajast igavesti teinud :)

Aga tegelikult algas kõik sellest, kui olime ühel aastal mõnusalt perega laua taga söömas ning ma mõtlesin, kuidas täpselt kinkide jagamist korraldada, sest teadsin, et lastele ei tule "päris" jõuluvana. Kirke oli neli ning Mari kuus. Eelnevatel aastatel olime jõuluõhtud veetnud oma sõpradega koos, ning teise pere issi oli jõuluvana rolli alati enda peale võtnud. Kuid nüüd olime omaette ja ma ei tahtnud mängida seda koputamise-ning-kingikoti-ukse-taha-jätmise-mängu. Hetke ajel tekkis mõte lauast tõustes "kasukad" selga ajada ning teha õues väike tiir. Eks sel ajal võiks ju jõuluvanagi käinud olla! Nõnda siis kõik alguse saigi :)  Järgmisel aastal peaks kümnes kord kätte jõudma, kuigi kord on vahele jäänud, kui Kirkel oli väga kõrge palavik. 

Vaatasin möödunud aegade jõulupilte, et kindlaks teha, millal täpselt me jalutamiskäikudega algust tegime ja leidsin video, milles Mari teatab, kuidas me jõuluvana ei näinud, sest olime õues :) Kuuesena on tal esihambad puudu ja jutt pisut susisev, laul ka. Koolis oli ta esimeses klassis. Nad harjutasid mingit tantsu etteasteks, millest jäid meelde "Jingle Bells" sõnad ja viis. Huvitav, kuidas tal ikka kerge eesti aktsent küljes on. Kirke alustas ka koolis ja temagi proovib vahepeal inglise keeles kaasa rääkida.


Ja viimaks video aastast 2001. Pusisin natuke, et huvitavamaks muuta :) Kahjuks kvaliteeti ei saa paremaks... Vanad videod...

2 kommentaari:

  1. meil käis alati jõuluvana sel ajal kui me kirikus olime. Siis kui lapsed veel väikesed olid.
    Aga nii armas on selliseid vanu videosid vaadata. Aeg ikka läheb kuidagi väga kiiresti.

    VastaKustuta
  2. Oi, kui armas video! Nii nostalgiahõnguline. Sa oled nii tublisti lapsi jäädvustanud.. tulevikus nii hea vaadata.

    Ja kui hoolega tüdruk pakki avas! Mitte rips- rops nagu tänapäeval.. heheee...

    Igaljuhul kaunist pühade jätku teie armsale perele!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)