26.09.08

Grilliõhtu koolis

Seekordne lugu pole mitte meie Toomakoolist :), vaid hoopis Kanada koolis toimunud õpetajate ja lastevanemate koosviibimisest. Igal sügisel korraldatakse justkui lahtiste uste päev, mis algab pisikese hamburgeride ja hot-dog'ide söömisega ning peale seda võib minna oma lapse klassi ja klassijuhatajat uudistama. Kunagi ei toimu Eestist tuttavad lapsevanemate koosolekuid, peamine rõhk on üks-ühele peetavatel vestlustel peale seda, kui tunnistused on kätte jagatud.

Kuna sügis toob alati kaasa uue klassijuhataja, siis on kena, kui saab temaga korraks silmitsi seista ning uurida, millised on tulevase aasta nõudmised. Mõned õpetajad räägivad üldsõnaliselt kõigile programmist, kui küllalt palju lapsevanemaid on klassi kogunenud. Nii juhtus eile Kirke õpetajaga, kes rõhutas väga, et emad-isad ükskõik, millise koolimurega temaga kontakti võtaks. Kõik lapsed võivad peale tunde ta juurde tulla ning küsida üle, kui nad millestki aru ei saanud.

Rääkisime paar sõna õpetaja Mukharajee'ga (mulle meeldib väga ta nimi :). Ta ütles, et Kirke on väga sõbralik ning abivalmis. Juhtumisi seisis üks teine tagasihoidlik neiu oma emaga meie kõrval ning õpetaja seletas, kuidas Kirke on tüdruku oma hõlma alla võtnud ja talle toeks olnud. Nimelt on nende pere alles Kanadasse kolinud (Tom arvas välimuse järgi Vietnamist, aga minu meelest võis ta samamoodi Koreast olla...) ja ta inglise keel on muidugi peaaegu olematu. Kirke sai ka kiita, kui hästi ta on asjadega järele jõudnud, sest tulime ju seekord palju hiljem kooli tagasi.

Mariga pole meil kunagi muret olnud, kuid käisime ütlesime temagi õpetajale tere. Õpetaja soovitas väga, et Mari kindlasti läheks prooviks Lion King'i etendusel osalemiseks kandideerida, sest tal on eriliselt kandev ja kõlav hääl. Huvitav, kuidas tal selleks julgust jätkub! Eelmine kord esines ta Aladdin'is. Õpetajal oli riiulis väga palju raamatuid (enda kodust toodud), mida ta hea meelega lastega jagab, kui neil töö tehtud ja aega vaja täita. Ei ole mingit karistust, kui tunni ajal loetakse, pigem soodustatakse seda :).

Pilt on tehtud eile hommikul kooliteelt, meie päkapikumaailm on juba tervet teed vallutamas :). Eile oli meil 24 kraadi sooja - lisaks niiske...
TFUKCUDN

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)