25.05.08

Toimetused

Nädalavahetus möödus tavalisel viisil ringisagimisest. Tegime Kirkega kodutööd, peale seda kui ta oli pisut maha rahunenud, et Mari tuleb oma reisilt alles pühapäevaõhtuks koju... Jõudsin lõpuks nii kaugele, et Mari jaoks minu rahvariided lühemaks teha, sest homme on tal Eesti Kooli lõpetamine ja siinse kombe kohaselt on rahvariided eelistatud pidulik rõivaese taolise tähtsa sündmuse puhul. Olin valmis talle midagi õmblema - rahvariiete motiividel linasest riidest, kuid siis mõtlesin, miks mitte proovida, kuidas minu omad selga lähevad. Ainult ülevalt õlgadest sissevõtmine aitas... juba jõuab ta mulle järele!

Pilt on head mitu aastat tagasi võetud, kui me vabariigi aastapäeval ilusti trimmis tööl oleme :). Järgmine kord panen pildi juba Marist!

1 kommentaar:

  1. Anonüümne26/5/08 07:37

    Hii! Tuleb meelde see aeg, kui meil siin oli neid tantsu ja laulupidusid ikka süle ja seljaga. Küll kooli- küll linna- küll maakonna ja kihelkonna laulu ja tantsupeod. Ühel hetkel avastati, et lastel peavad olema rahvariided, kuna koolil neid kõikide jaoks ei jagunud ja minu sel ajal neljandas klassi õppivale tütrele olid ainsad saadaolevad rahvariided väikesed, siis käisin mööda tuttavaid-kolleege rahvariideid laenamas. Lõpuks õnnestuski saada üks vanem Rapla komplekt, küll täiskasvanu oma. Õnneks vanem komplekt sest sel oli pikitriipu punane seelik, mille puhul oli võimalik ta pihast üles tõmmata. Uuemal Rapla variandis on ristitriibud ja siis oleks see seelik väga tobe tundunud, kui jääb ainult see poordi osa. Käiste varrukad voltisin ka küünarnukist ülespoole kaenal alla kokku ja järjekordne laulupidu sai peetud. Õnneks sellel peol Kirsti laulis. Tantsust sellises kombineeritud kostüümis poleks küll midagi välja tulnud.
    Miks ma siis pole hankinud ei endale ega oma lapsele rahvariideid? Põhjus on lihtne - raha. Seeliku kupong oli sel ajal minu jaoks liiga kallis (ega ta praegugi odav ole) ja praegu pole jälle kusagilt saada. Ma soovikisn saada Rapla uuemat varianti: ristitriipu potisinine volditud seelik, aga seda kupongi hankida on üpris keeruline. Käiste tikkimisega saan ise hakkama isegi riie on olemas, ainult kättevõtmise vaev, kuna aga soodsat seelikuvõimalust seni pole tekkinud, siis selle kiire asjaga aega on. Seni kasutan Suure-Jaani ainetel tikitud- pilutatud seeliku-pluusi komplekti . -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)