19.05.08

Raamaturiiul

Mike Gayle „Brand New Friend”
Kui oled just lõpetanud kaks raamatut, mis on pannud sind mõtlema, kui mõttetu kõik see meie askeldamine on, siis on vaja kätte võtta midagi, mis toob pisut helgema tunde südamesse.
Lugu on noorest mehest, kes mõnusalt Londonis end sisse seadnud, kelle ümber head sõbrad ning tüdruksõber teises linnas. Viimane tekitab aga probleeme, sest selline kauge sõprus ei rahulda enam kumbagi. Nii paneb naine mehe ultimaatumi ette: üks meist peab kolima. Kolib mees omal vabal tahtel, sest tal on hinges alati olnud soov Londoni kiirusest eemale saada.

Kõik läheb väga hästi, kuni ta aru saab, et tal ei ole ühtegi sõpra uues linnas. Mitme katse järel saab ta endale hea sõbra, kuid see on naine! Mis on lahendus, kui
sul pole mingit kavatsust oma tüdruksõbrast lahku minna, kuid su elus on teine naine sõbrana. Kas see on ikka võimalik?

Ja tegelikult, kui tähtis on see, et sul on olemas sõbrad...

Hästi tore ja lahe lugu, kui tahad oma igapäevamuredest korraks kõrvale tõmbuda. Huvitav on see, et autor tabab hästi nii naiste kui meeste olemust!


Robert K. Tanenbaum „Malice”
Mitmete keerdkäikudega põnev lugu konspiratsioonidest, ebaaususet ja nii edasi, mis aga ei kutsunud tema teisi raamatuid lugema, millel samad tegelased. Mõningad kriitikud peavad seda teost tema kõige halvemaks sellest seeriast. Ma pole teisi lugenud, väga võimalik, et neil on õigus.

Mulle ei meeldi eriti lood, milles on pisut müstikat ning ülivõimeid, või nagu keegi ütles, et see eriliste võimetega naine on lihtsalt teistmoodi „wired”. See seletus toob huvitava vastuse: „As a scientist, I believe that there is a scientific explanation for every phenomenon. But if the explanation for Lucy is that she's wired differently, who's to say that God wasn't the electrician.”

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)