14.07.08

Raamaturiiul

James Hawkins „Deadly Sin”
Kõigepealt autorist, kes on sündinud Inglismaal, kus ta 20 aastat politseis töötas ning järgmised 8 Kanadas kui eradetektiiv. Tema esimene kiriminull ilmus 2001. Siinses raamatukogus on kõik need teosed, mis on kirjutatud kanadalaste poolt, ära märgitud vahtralehega. Vahel valin just selle järgi oma järgmist lugemismaterjali, nii nagu selgi korral.

Temalt on samade tegelastega mitu raamatutu välja tulnud. David Bliss - politseist ning tema vana sõber Daphne Lovelace (kes kunagi politseijaoskonnas üsna madalat tööd tegi), kelle puhul võib paralleeli luua Agatha Christie'st teada-tuntud Miss Marple'iga;
kuid kelle minevikus mitmeid huvitavaid seiku, mis kutsub otsima üles autori teisi lugusid samal teemal.

Selles jutus on väga aktuaalne teema - muslimite ja ristiusuliste vaheliste hõõrumiste tasandamine, mida Inglise kuninganna proovib läbi viia. Nimetan seda ainult sellepärast et meelde jäi ühe tegelase kriitiline tähelepanek kõigi uskude suhtes, kuidas erinevad suunad justkui turul pakuvad oma kaupa möödujatele. Kellel parimad müügimehe oskused, see saab endale kõige rohkem järgijaid...


Parnell Hall
„Stalking the Puzzle Lady”
Ma olen lugenud raamatuid, millesse on lükitud retsepte või milles põhiteemana jooskeb kassiarmastus (isegi kass aitab kaasa kuritegude lahendamisele). See raamat ühendab mõrvaloo ristsõnade lahendamisega. Iga kord kui ma mõne sellise seeria otsa satun, milles tavaline inimene oma elu jookslu kümnekonna või enama mõistatuse lahendamisele kaasa aitab, siis paneb see mõtlema, kus küll loogika on... Saan aru, kui mõni politseinik või uurija oma igapäevast tööd tehes kõige sellega kokku puutub, aga minusugune tavaline isik... vaevalt et kord eluski midagi taolist juhtuks!

Siis näpistan end ning tuletan meelde, see on ainult raamat! Ja toredalt kirjutatud lugu, milles üks vanem naine, Cora Felton, keda avalikkuses tuntakse kui Puzzle Lady, oma loogilise mõtlemise ja terava taibuga leiab lahenduse püstitatud mõistatusele. Väikese konksuna on kõige juures saladus, et tegelik ristsõnade looja pole mitte see tark ja osav vanem naine, vaid hoopis tema õetütar, kes tahab hoida madalat profiili, kuna seljataha on jäänud abielu vägivaldse mehega.


Maddy Hunter
„Norway to Hide”

Seeria noorest ameeriklannast (Emily Andrew), kes rändab grupijuhina mööda ilma ringi. Grupp koosneb pensionäridest, kes igaüks omamoodi põneva karakteriga. Väga kerge lugemine, mis sobib imeliselt sooja suvega kokku.

Seekord veedetakse aega suvises Helsingis ning Lapimaal (kuhu igaks juhuks on villased kindad ning mütsid-sallid kaasa võetud) ning laevatuuril Norras. Maha jäetakse mõned mõrvatud grupiliikmed, kelle mõrvas langeb kahtlus järjest teiste kaaslaste peale. Samal ajal püüab Emily telefoni teel organiseerida oma pulmi Ameerikas, kus tornaado on tema kodulinnas ringi möllanud ning paljud olulised hooned maatasa teinud.

Eriliselt huvitav on üks tegelastest, kes kunagi Jack oli, kuid peale soovahetust Jackiena ringi käib. Muuseas oli ta varem Emily'ga abielus :).

Maddie Hunter'il on oma koduleht, milles tutvustatakse teisi tema raamatuid samast seeriast (Passport to the Peril).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)