01.07.08

Kanada päev



Täna on Kanadal pidupäev - tähistatakse ühtset Kanadat . Tavaliselt toimuvad suured ilutulestikud, toredad ettevõtmised. Seekord jäi nädalavahetuse ja Kanada päeva vahele üks tööpäev, mis tähendas seda, et mõned said pikalt-pikalt puhata, sest ei pidanud esmaspäeval tööle minema, mõned (nagu mina ) pidid töötama esmaspäeval ja mõned (nagu Toomas) pidid töötama täna!

Hiljuti oli meil huvitav vestlus tööl, mida tähendas/tähendab Kanada eestlastele. Enamasti ilmselt oldi teadlikumad USAst, Kanadaga tuli meelde jäähoki ja Jack Londoni raamatud, milles kurjad hundid ning külmad talved. Ilmselt need, kellel oli sugulasi Kanadas, olid ehk rohkem teadlikumad, kuid üldiselt jäi ilmselt see suurriik nende riikide hulka, millesse palju ei süvenetud. Mul pole eriti aimu, mida praegused noored Eestis sellest riigist arvavad...

Mul ise on hea meel, et sattusin just siia. Siinne multikultuursus ja tolerants erinevate rahvaste ja kommete vastu on kindlasti palju kõrgemal tasemel, kui lõuna pool piiri, kus kõigist immigrantidest püütakse vormida ameeriklasi. Samas saan sellest väga hästi aru, sest kuidas sa endale muidu truid kodanikke saad. Ning mmigrandina ühe rahvusega riigis võib tekkida hoopis teisi probleeme. Õnneks polnud meil taolisi kogemusi, kui Rootsis elasime, (meie meelest olid rootslased väga kenad), kuid tean neid, kes tunnetasid end võõrana võõras riigis. Kanadas sellist tunnet ei saa peaaegu tekkida, eriti kui elada linnas, kus üle poole elanikest on mujalt siia saabunud.

Samas hoolimata sellest et siin nii kaua elatud, on Eesti ikka väga-väga südame küljes!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)