31.12.08

Piparkoogirullid

Millegipärast jäi meil piparkookide küpsetamine kuidagi hilja peale. Kasutasin Toronto Star'i ajalehes avaldatud eesti vanaema piparkoogi retsepti ning jäin väga rahule (kuigi panin siiski rohkem maitseaineid, muskaati, vürtsi ning lisasin siirupit „molasses” asemel). Valmistasin kohe topelt koguse ning veerandi sellest tegime Kirkega koos just enne jõule valmis, ülejäänud jäi meie haiguste tõttu paremaid päevi ootama.

Olime seekord hästi mugavad ning kasutasime krumkake-masinat. Nii käis asi väga kiiresti ning piparkoogid said sellised mõnusad krõbedad! Äkki otsustasin nalja pärast ühe suure lapiku piparkoogivahvli rulli keerata ning peale seda teistsuguseid tüdrukuid ename ei tahtnudki. Aga eks neile meeldib ikka „päris” piparkookide tegemine ka, kuigi seekord jäi küll rullimine ära :).


Eile kaunistasime kenasti kõik rullid ära ning kaks järelejäänud lapikut piparkooki said kenasti emme jaoks tehtud. (Tuletas mulle meelde Kirke kunagise arvamise, et emme ongi minu nimi, eks nad ju kõla üsna sarnaselt :).


4 kommentaari:

  1. head uut aastat! :)
    muide, aitäh idee eest! ma nimelt veel aeglasem piparkoogiküpsetaja, mul ikka veel tainas kapis. peaks ka homme vahvlimasinaga proovima.

    VastaKustuta
  2. aitäh heade soovide eest :)
    kuidas piparkoogivahvlid õnnetusid? minule maitsevad need isegi rohkem kui traditsiooniliselt rullitud ja küpsetatud.

    VastaKustuta
  3. kahjuks meil eriti ei õnnestunud. esimesed tulid ilusti välja, aga mida edasi, seda rohkem külge jäi. umbes 6 vahvlit tegime, siis läksin harilikule teole ümber. :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)