28.12.08

Ilm & kingid

Kaks päeva on meil vihma sadanud. Tänu soojalainele Mehhiko lahelt näitas kraadiklaas vahepeal isegi 14 kraadi! Öösel tõusis tugev tuul, mis mitmel pool elektrikatkestusi tekitas. Kohati ulatuvad tuulepuhangud 100 km/h (ehk 28 m/s). Meie vahtrapuult lendas suur oks maha (õnneks oli auto natuke kaugemale pargitud). Täna hommikul võetud pildil on ainult mõned väiksemad oksad lumel alles, peale seda kui selle ära koristasime. Lund on meil ikka päris palju alles, hoolimata vihmast, tänu kõigile eelnevatele lumesadudele. Õhtuks on need kõrged soojakraadid läinud ning oleme taas miinustes ning järgmiseks nädalaks ennustatakse taas kord lund! Nii need suured hüpped siin kord käivad...



Mõned pildid jõuluõhtust. Tüdrukud said kingiks raamatuid, just neid mida tahtsid (Marile Stephanie Meyer'i kaks esimest raamatut „Twilight” seeriast ning Kirkele „Diary of a Wimpy Kid”. Ma ostan alati parema meelega selliseid kinke, kui mingeid mänguasju, mis varsti nurka seisma jäävad. Õnneks on nad mul kuidagi eriliselt vähenõudlikuks muutunud. Loomulikult oli vaja kohe ninad raamatusse torgata.


Kirke tuli haigest peast ikka meiega suurde tuppa kuuse juurde, kuigi puges kenasti teki alla.

3 kommentaari:

  1. mina olen ka jätkuvalt see tüütu tädi (ja ka lapsevanem) kes ikka raamatuid või siis arendavaid mänguasju kingib :)
    ilm on teil vinge. ma ei kujuta ettegi, et lumi ja siis 14 kraadi sooja. vähemalt meie ilmas siisn ja praegu on seda raske ette kujutada :)

    VastaKustuta
  2. Hea, et selliseid tüütuid lapsevanemaid peale minu ka olemas on :)
    Taolised suured temperatuuride kõikumised on siin suhteliselt tavaline asi... nagu ilmajaam teatas, vähemalt paar-kolm korda talve jooksul ikka loomulik!

    VastaKustuta
  3. Anonüümne31/12/08 05:34

    See Twilight'i seeria (kaks raamatut) on ka eesti keelde tõlgitud ja ilmusid nüüd aastavahetuse eel. Väga populaarsed siinsete teismeliste tüdrukute hulgas. Üks mu 10 klassi neiu võttis selle oma nn. kodulugemise raamatuks. Seega hoiab ta mindki kursis nende sündmustega, sest ega ma seda raamatut raamatukogust ilmselt niipea kätte ei saa. Ma ise armastan ka raamatuid kinkida, raskeks teeb valiku see, vahetult enne jõule ilmub nii palju head ja huvitavad kirjandust, et tahaks kõike, aga... Oma tütrele kinkisime koos emaga eelmisel aastal "Suure perenaise käsiraamatu" ja sel aastal sai ta "Kuldse šokolaadiraamatu". Kokandusehuviline nagu ta on.
    Mis aga ilmasse puutub, siis see +0/-0 ajab siin maal kergelt marru. Hetkel on meil -0 ja õu on lausjääs ning suure maanteeni viiv kilomeetrine külavahetee samuti. Jala mööda teed ei pääse siit mingitmoodi liikuma, kui just ei ole plaanis roomama hakata. Jääb veel üle põldude variant, mis isegi ongi veidi otsem, kuigi konarlikum ning seetõttu ebamugavam. Kui nüüd peaks tulema misiganes sadu, siis muutub kogu see maastik veelgi libedamaks.
    -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)