11.12.08

Kuusepuu

Käisime kõige külmemal päeval kuusepuud ostmas. Taas kord IKEA kaupluse juurest, kus $20 eest saad puu ning hiljem võid sama summa peale kirjutatud kupongi alusel allahindlust uue aasta ostude eest saada. Oleme juba ei tea mitmendat aastat nende puu koju toonud, kuigi siin oleks võimalus minna kuusefarmi kirves õlal ;) ning ise see kõige ilusam jala pealt maha võtta.

Kuna ilm oli nõnda külm, siis proovisime hästi kiiresti teha ning valisime peaaegu esimese, mis silma hakkas. Üks mees osutas siis just meie kuuse peale ning teatas, et see näeb väga hea välja (kuigi ega sa suurt aru ei saa, kuna kõik on kokku seotud). Mina muidugi naersin: Too late! Ta küsis, kust me pärit oleme ja kui kuulis Eesti, teadis kohe nimetada Tallinn. Mina siis omakorda uurima, kust tema tuleb. - Poolast! Oleme ju lausa naabrid, kinnitas ta! Ning järgmisena arvas, et meil pidi vist palju venelasi olema. Ja jagas kohe lahkelt soovitust neist kiirsti lahti saada. Mina muidugi ei hakanud pikemalt seletama, mida ma sellest arvan, sest jahe tuul tõmbas läbi jaki ning mul polnud tahtmist võõraga (isegi kui ta naaber on :) maailma parandama hakata. Ruttasime juba kiiresti autosse. Lapsed ees ning mina puuga sabas. Kuna pühapäev oli hulgaliselt rahvast kohale toonud, siis oli auto üsna kaugel ja puu hoolimata oma suhtelisest väiksusest raske ja minu näpud külmast peaagu ära kukkumas. Loomulikult ei olnud meil kaasas meie pere kõige pikemat jõumeest, kuid saime hakkama ;).

Eelmisel aastal kirjutasin, kui kurb on vaadata hüljatud jõulupuid tänavatel peale pühi, kuid ma tean, et need saavad uuesti mullaks ning looduse ring on taas kord täis. Sel aastal räägitakse minu meelest esimest korda, kui halb on plastikpuu (plastikusõda on täies hoos), sest nende valmistamine paiskab taevasse suitsu ja muud kahjulikku, ning hiljem võib see eritada tuppa aineid, mida hea meelega sisse hingata ei tahaks. Päris puu kasvatamine farmides, puhastab hoopistükkis seda saastatud õhku, mida tehased tootmisega tekitavad. Tean juba mitmeid, kes oma plastpuust lahti on öelnud. Kuigi see tähendab taas rohkem prügi prügimäele. Nii see asi käib... kord on hea, kord on halb. Meile on samas alati meeldinud ikkagi see ehtne kuuselõhn, mis tuba täidab. Kuigi vahel olen mõelnud, kas ei võiks lihtsalt mõned oksad tuppa tuua. Siiani nõuavad lapsed siiski tervet puud, aga eks mõne aasta pärast :).

1 kommentaar:

  1. Anonüümne11/12/08 08:08

    Jah - plastpuud on küll loodust saastavad jne., aga ma ikka unistan ühest ilusast 50 m pikkusest kohevast valgest plastmassist (või mis materjalist need on)jõulupuukesest. Päris kuusk seisab meil igal aastal maal toas, aga oma linnakorterisse paneksin hea meelega 1. advendil selle valge kuusekese ja las ta siis olla seal kuni tuleb aeg jõuludeks maale ära sõita. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)