28.01.09

Lumesaju hoiatus!


Just selline teade ilutses Toronto kohta täna Weathernetwork kodulehel: snowfall warning for Toronto! Vaatasin siis aknast välja ja tõdesin fakti, sajab jah, juba varahommikust peale! Kas just sellepärast kedagi hoiatama peab... Ehk siiski neid, kes siia kogemata sooja tulevad otsima ;). Ja eks sellised suured lumesajud tekita probleemi lennuliikluses.

Kokku saime ligi 15cm lund, mis sadas üsna jäistele teedele. Kooli kõndides nägin kiirabiautot kiirustades külge ette keeramas, kuid ta suutis siiski õiges suunas edasi sõita. Mina kõnnin jala ja ei kurda! Hoopis tore on, kui jälle sajab! Kuigi ega selline lumi, mis poeb kraeäärest põue ja käise vahelt sisse, teeb olemise pisut ebamugavaks.

Praeguseks on juba lund alla tulnud topelt nii palju, kui keskmiselt Toronto linn talve jooksul näeb. Ja kui nii edasi läheb, siis ületame eelmise talve rekordi, mis oli üle aegade kõige lumisem sellele linnale! Järgmistel päevadel peaks veelgi sadama, pühapäeva õhtuks kokku umbes 10 cm. Muidugi on see ainult ennustus ja asi võib ühte või teistpidi minna.

Õnneks pole suuremaid probleeme tekkinud kui võrrelda Ameerikaga, kus on olnud elektrikatkestusi ning mitmeid õnnetusi. Koole meil siiski kinni ei pandud
(kuigi mitmed koolibussid ei sõitnud), lapsed pidid vaheajal õues mängima nagu ikka. Ma arvan, et ilma tõttu on vist üks kord õpilased lastud meie koolist varem ära tulla. Kordagi pole nad pidanud koju jääma, muidugi nende suureks kurvastuseks. Isegi viimastel nädalatel kimbutanud eriliselt külmade ilmadega. Eks nad siis meid siin nõndaviisi karasta :)

Kuulsin, et Obama ei jõudnud ära imestada, miks Washingtonis koolid ära jäid, kui Chicagos taolist asja ei oleks juhtunud. Kuid samas ei saa võrrelda erinevaid kohti, kus ühes on harjutud lume ja külmaga ning teises on need eriliselt harvad külalised. Viimase puhul on paremgi, kui võimalikult vähem inimesi autodega tänavale ilmuvad. Isegi siin on ilmselgelt aru saada, kui rooli taga keegi, kelle elukoht varem kusagil hästi soojal maal oli.

Obamaga seoses: ta tuleb 19.veebruaril oma suurele põhjanaabrile külla. Ei tea, kas peaks talle tere minema ütlema :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)