29.05.09

Fotojaht - suur/avar

Toronto Eesti Majja sattudes võiks jalutada kõrvaltänava otsa ning heita pilk Doni jõe orule, kus kunagi iidsetel aegadel võimas jõgi voolas. Nüüd on voolav vesi palju tagasihoidlikumad mõõtmed võtnud. Oru põhjas on suur maantee, paremale poole jääb vana telliskivitehas, kus valminud punastest tellistest väga palju maju Torontos ehitatud. Vasakult paistab kesklinn, kahjuks ei ole CN-torn peale jäänud, kuigi seegi paistab kätte.


Kuigi elame suurlinnas, siis võimalusel võtame seljakotid selga ning kaome metsade ja järvede vahele. Esimene pilt matkarajalt Killarney rahvuspargist, mis Torontost umbes kuue-tunnitee kaugusel. Imeline on see koht...


Teine pilt samast pargist. Oleme just nendest saarekestest kanuuga mööda tulnud, end telkimisplatsil sisse seadnud ning roninud kõrgemale metsade laia ulatust imetlema.

Võtsin "suurest" otse kinni ning siin on üks näide, mida suur võib tähendada... suur arbuus... suured unistused...

11 kommentaari:

  1. oi kui lahe see viimane pilt on!
    lapsepõlv suure tähega :)

    ja see järv seal keset rohelust naelutab ka silmi kinni.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne30/5/09 08:29

    Doni jõgi? Tuli kohe meelde Vaikne Don - see Vene Nõukogude kirjandusklassika ja sinna juurde ka "unustamatu" õppejõud Oleg Kostandi ja tema eestikeelsed "killud" - millest ju konspekt koosneski, sest minu vene keel oli siis ja on ka praegu endiselt olematu. Päike maandus :D -K-

    VastaKustuta
  3. Tüüpiline Ameerika, kus kohalikele paikadele anti oma kodust kaasa toodud nimed. Päris põnevaid kohti võib kaardi pealt leida. Torontost läänepoole jääb London ja Pariis, kuigi need rohkem alevi mõõtu on :)

    VastaKustuta
  4. Arbuusipilt koos arbuusisööjaga pretendeerib tõsiselt mõttelisele nädala jahipildi auhinnale.

    VastaKustuta
  5. See arbuus on super .. ja laps samuti :)
    Kaks esimest on panoraamvõtted?

    VastaKustuta
  6. laps ja arbuus on ületamatud!

    VastaKustuta
  7. Mulle meeldib väga see esimene, ehkki vist oleks võinud maanteele rohkem ja taevale vähem ruumi jätta... Kuid kuidagi annab see edasi kogu maailma, looduse ja teede ja linna ning inimestega ning on nii suur ja avar, et ühe pilguga ei saagi endasse haarata. Hea mõte, hea pilt ;)

    VastaKustuta
  8. Esimesed on panoraamfotod tänu programmile, mis kleebib mitu pilti kokku. Canonil on võimalus valida pildistamisrezhiim, kus sa saad täpselt jätkukohad ära näha (kuigi saaksin oma point & shoot kaamerale isegi mõne objektiivi juurde osta).

    Esimese foto puhul oleks võinud küll teed rohkem olla, kuid seal kus seisan, on see pea võimatu - päris järsk kalle ja maantee otse selle all. Selline suur ja lai org läheb läbi terve Toronto lõunast põhja. Siin on pilt samast orust silla pealt vaatega põhja.

    VastaKustuta
  9. Arbuusipilt! Selles on suurust, suurustlemist (minu saak, ahhaa!) ja unistust tulevasist naudinguist.

    VastaKustuta
  10. Kaunis loodus ja tore juttu juurde lugeda :)
    ...
    Arbuusipilt on niisama vahva :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)