15.05.09

Noor talent

Olen ühe silmaga jälginud pisut Briti talendiotsinguid ja imestanud, kui palju huvitavaid ning ootamatuid esinemisi on seal olnud. Samas ei saa ma just teiste maade programmidega võrrelda, sest ei vaata eriti telesaateid :). Pigem eelistan nina raamatus aega veeta. Minu meelest oli eriline üllatus viimases saates Greg Pritchard, kelle rokilik välimus ja soeng eeldasid rütmikat moodsat pala ja ei andnud väiksematki vihjet, mis stiilis ta tegelikult oma laulu esitab. Igal juhul võttis see mul suu lahti... ja ka kõigil kohtunikel ning publikul!
Ta on counter-tenor ehk mees-sopran, mida seostatakse rohkem barokiaja muusikaga. Viimase kahekümne aasta jooksul on pisut rohkem selle esindajaid juurde tulnud, näitena Graham Pushee ja Christophe Dumaux. Kui Pritchard nüüd veel koolitust saab, siis võib see 24-aastane kelner oma praeguse töö rahumeeli kapinurka visata! (Pisut uurimist tõi välja fakti, et ta oli vastu võetud Italia Conti Akadeemiasse Londonis, kuid rahapuudusel pidi ta sellest loobuma, kuna lubatud toetus ei läinud läbi. Loodan väga temast veel tulevikus kuulda!)

Veel üks link sama lauluga, kuid lauldud Timur Okutman'i poolt. Kõlab väga sarnaselt. Tänapäeval ei kastreerita noori mehi, et neil jääks hääl nõnda kõrgeks. Pigem on tegu mingit sorti hormonaalse anomaaliaga. Ma ei ole kunagi enne midagi sarnast kuulnud, kuid olen ootamatult võlutud...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)