02.08.10

Bastioni käigud

Tutvusime Bastionikäikudega tegelikult juba kaks aastat tagasi (isegi väike nupuke sai "Eesti Elusse"). Vahepeal on aga palju muutunud... ma ei taha öelda, et halvemaks, pigem on juurde toodud elemente, mis annavad ehk parema ja ilmekama pildi, kuidas omal ajal neid maa-aluseid käike kasutati (eelmisel sajandil varjenditena, nõukaajal varjupaigana punkaritele ja teistele ning hiljem elasid siin kodutud, tänu kellele nii mõnigi asi jäi laiali kandamata (metallikorjajad), sest vaheuksed olid kinni pandud.

Eelmisel korral jalutasime mööda tunneleid, kus polnud värvide mängu, videoettekandeid ega elusuuruses nukke, mis muuda
vad asja kindlasti ilmekamaks, kuid samas ka kommertslikumaks. Nägime möödunud korral isegi ämblikke ning tulede kustudes jäime pimedusse. Kõik oli väga tõepärane. Olime justkui vandeseltslased, kes pühendati linna kõige suuremasse saladusse!

Nüüd on kõik see kadunud ja ei pea enam oma pead kujutluspiltidega vaevama, kuidas asjad kunagi välja nägid. Mulle meeldis muuseas tore ajalooline joonisfilmike enne käikudesse minekut, mis valgustas Tallinna ajalugu ning käikude sündi. Kusjuures sisenemine ei toimunud enam Lindamäelt vaid kohe Kiek in de Köki torni alt. Kena, et oli võimalik kaasa haarata soe tekike, sest tunnelites on ikka päris jahe! Vaata käikudest pilte
siit (kuigi maksin pisukese raha, et pilte teha, siis lõpuks neid ise palju ei klõpsinudki :).


Väljudes jäid silma kaks prügikasti, mis külastajate poolt kaunistatud rinnale saadud kleepsudega :) Käikude nägemiseks on vaja ette registreerida. Ekskursioonid on nii eesti kui inglise keeles. Kusjuures Mari arvas, et tema tahab kindlasti eestikeelset, mis loomulikult emme südant rõõmustas. Samas tean, kuidas vahel jäävad tüdrukutele mõned asjad pisut segaseks, kui kõik puhtas ja kiires eesti keeles ette kantakse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)