28.05.11

Osavad käed...

Ma olen ikka väga aeglane, sest umbes aasta võttis seda postitust üles panna. Tegemist on "Globe and Mail" ajalehes ilmunud artikliga, milles käiakse ringi kohaliku arhitektihärra Thomas Tampõllu värskelt renoveeritud korteris (Thomase isa Elmar - samuti arhitekt - on Toronto linnas Tartu College'i "isaks").

Thomas jäi väga rahule lõpptulemusega. Siin on väike lõik artiklist: While his father, designer of the University of Toronto’s Tartu and Rochdale Colleges, has been a lifelong mentor – “I wanted to be an architect when I was four years old” – he adds that a patient and gifted contractor has also been key to his success. Without Juri Jarve of Jurwood Construction, he stresses, the condo renovation, which took five years to complete, would never have come out as well as it did."

Mina muidugi olen eestlasena uhke, et rahvuskaaslastel nii hästi läheb, nad tunnustust ja tähelepanu saavad. Jüri üle, kes korteris tööd tegi, muidugi eriliselt uhke, sest tema pere on meile sõpradeks olnud peaaegu sellest ajast, mil me Kanadasse tulime :) Tegelikult on tema lugu tüüpiline immigrandile. Elukutse, mis kodumaal omatud, jääb kõrvale. Teed siin seda, mille järele nõudmine. Osavate kätega eestlasi on siin teisigi. Ainult hea nime saavutamine ei tarvitse lihtsalt tulla... võtab aega ning järjepidevust. Jüri on muidugi veel eriliselt täpne ning teeb tööd justkui oma kodus, see tähendab ei proovi nurki sirgeks lõigata, ja võib poole ööni kusagil majas viimistlustöid teha, et kõik ikka tipp-topp välja näeks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)