11.05.11

Veel matka pilte

Muidugi ei saanud kuidagi jätta lilli pildistamast. Ühelt avastasin hiljem isegi varakevadise mesilase usinalt tööd tegemas :) Alumisel pildil on Mari ühte kannikese õit "noppimas", tegelikult jäid kõik lilled meist metsa, ainult fotod võtsime kaasa.

Valged suureõielised valged trilliumid alles olid õide minemas. Vaid julgemad olid oma õienupud avanud, samal ajal kui punane trillium juba õitses. Kollasele lillele ei oska ma eestikeelset vastet anda, ladina keeles on see Erythronium americanum, inglise keeles trout lily või adder's tongue (otsetõlkes forell-liilia ja rästiku keel). Kasvab peamiselt Põhja-Ameerika idaosas.

Siin seerias on vasakul all nurgas raja algus, mis on üks osa pikast Bruce Trail'ist. Mõnel pool on üle aia saamiseks seatud püsti trepid. Kõrval on kohe karjamaa, kus ei soovitata just lehmadega kokku minna :) Leidsime ka suure kivihunniku, kus kellegi osavad käed on "kivimehi" püsti pannud.

4 kommentaari:

  1. Oh, küll oleks tahtnud teiega kaasa tulla! Nii ilus ilm ja huvitav metsarada.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne11/5/11 04:19

    See lill on eestikeeli ameerika koerahammas.

    VastaKustuta
  3. Kanada metsad on ikkagi veel üsna puutumatud, isegi linna lähedal. Kuigi meie "lähedal" võib tähendada tunniajalist sõitu kodust eemale. Ja mõnus on nõnda loodusesse minna, eriti kui ilm veel ilus juhtub olema :)

    Aitäh valgustamast! Õpin kogu aeg nii pidevalt üha uut juurde, mida niisama ei kipukski uurima :)

    VastaKustuta
  4. Uurisin veel edasi koerahamba kohta ning leidsin veel ühe inglisekeelse nimetuse: dogtooth violet :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)