02.05.08

Telesaated

Nii nagu ma ei saa enam kuidagi ringi käia ilma et igal pool kollaseid asju ei näeks fotojahi ärgitusel (isegi kui nüüd peaks juba uue pilguga ümbrust vaatama), ei saa ma kuidagi üle ega mööda moslemitest peale seda kui olin sattunud raamatu peale, mis andis hoopis teise pildi nendest.

Natuke rõõmsam pool moslemite elust on kajastatud Kanada komöödiasarjas:
„Little Mosque on the Prairie”. Nende kodulehel on võimalus näha katkendeid saadetest, kuigi ma pole kindel, kas ka üle Kanada piiride :). Sari müüdi hiljuti Belgiasse ning on mõnes teises riigis samuti teleriekraanile jõudnud.

Ma ise olen vaid üksikule peale sattunud, sest vaatan suhteliselt vähe telekat. (Viimasel ajal rohkem lastega noorte saateid, mis on sellised lihtsad hea-halb tüüpi...)
Aga need, mida ma näinud olen, on üles ehitatud kõige lihtsamas mõttes naljale ja on minu meelest hästi toredad.

Üheks eesmärgiks selle saatesarja loomisel oli muuta stereotüüpset arvamust moslemi meestst kui n
aistepeksjatest, kes püüavad tervet maailma õhku lasta; ning moslemi naistest kui vaikselt nurgas istuvatest mehe sõna kuulavatest isikutest. Huumoriga esitatakse „mitteuskujaid”, kui omavahel suheldes tekivad arusaamatused.

Laenan siit paar kommentaari: Mary Darling, the show’s executive producer, says CBC scooped up the concept from the first line of creator Zarqa Nawaz’s “pitch”: She simply walked in wearing her head-scarf and said, “I think it would be great to do a comedy about my community.” Darling reflects, “It was the timing. The fact we are doing a Muslim comedy, humanizing a population that otherwise has not been humanized, is not a bad thing at all.”Little Mosque on the Prairie is “a sitcom and not political satire,” says Zarqa Nawaz, the show’s creator. A former radio journalist and documentary filmmaker, she wants “people to laugh with Muslims like they would laugh with anyone else, and feel comfortable doing so.”

Kindlasti on Kanada väga eriline, sest viimased aastakümned on riik ainult uhkust tundnud oma erinevate kultuuride üle ning neile oma toetust jaganud (ka eestlastele). Muidugi on see hea poliitika, sest kuidas sa muidu neid kõiki erinevaid rahvaid siin saad kenasti koos hoida :).

Leidsin, et Youtube'is võib samuti lõikusid näha. Siin on seeria esimene osa:



2 kommentaari:

  1. Siin koht, kust samuti seda sarja näha saab: http://tvshack.net/tv_shows/Little_Mosque_On_The_Prairie/

    Tänud soovituse eest - tundub tõesti huvitav :)!

    VastaKustuta
  2. Aitäh lingi eest! Ma olen tihtipeale mõelnud, et võiks seda järjepidevalt vaadata, kuid... ehk leian nüüd mõned vabad hetked (teleris tulevad need suvel nüüd kordusena ka).

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)