15.05.08

Tulbid

Tulpide õitsemise aeg... Kanada ja tulbid, sel on omamoodi tähendus. Peale maailmasõja lõppu kinkis Holland Ottawale hulganisti tulbisibulaid, selle eest et nende kuningapere leidis sõja eest kaitset just selles linnas; ning muidugi selle eest millist rolli Kanada sõdurid mängisid Hollandi vabastamisel. Ottawat tasubki külastada just tulpide õitsemise ajal, sest sama palju lilli näeb vist ainult Hollandis (kuigi ma pole nõus oma pead selle eest andma :). Seal toimub igal aastal Canadian Tulip Festival, millest paljud üle terve maa osa võtavad.

Torontogi aedades ning parkides on palju tulpe väga erinevas värvivalikus, traditsioonilisi punaseid ja kollaseid, kuid ka eksootilisemana tunduvaid tumesiniseid.

3 kommentaari:

  1. Siin hakkab tulbiaeg kohe-kohe läbi saama :S
    Sinistest tulpidest veel - mulle toodi Hollandist kingiks musta tulbi sibul, aga ei tulnudki sealt midagi. Kurb, ma nii tahaksin midagi muud nende punaste kõrvale, mida meil naabrinaisega aiad täis on, ja just veidi põnevamat...

    VastaKustuta
  2. Anonüümne16/5/08 07:49

    Lahe, mul ka praegu aias tulbid õitsevad. Esimesed hakkasid õitsema juba aprilli keskpaigas. Varsti hakkavad õitsema hilised tulbid. Must tulp polegi tegelikult must vaid hästi tumelilla, aga kui ta on peenras kõrvuti valgete tulpidega, siis eemalt paistab must mis must. -K-

    VastaKustuta
  3. Mina olen muidugi eriliselt kehv aednik ja minul pole ainsatki tulpi aias, aga samas saan imetleda naabrite lilli :).
    Tumedad tulbid on hästi põnevad, kuid mitte nii levinud. Ma pole muidugi nina vastu pannud ja uurinud, mis värvi nad tegelikult on. Minu „koolitatud” tütar teatab loomulikult targalt, et musti lilli pole olemas... eks ma pean siis teda uskuma :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)