29.06.08

Nordic Fair

Kuna Kirke oli sõbrannadega üle öö mängimas, siis käisime kolmekesi sel nädalavahetusel toimunud Nordic Fair üritusel. Soomlaste korraldusel tulid kohale soomlased, rootslased, norralased, islandlased, taanlased ning iga uus tund tõi lavale erienvate riikide esinejad. (Auto pidime üsna kaugele parkima, nii me jalutame Mariga kahekesi. Pildi peal on eriti hästi näha, kui pikaks ta juba sirgunud on. Nii nagu keegi ütles, kui mind Tomiga tüdruku kõrval nägi: „Arvasin, alati, et olete pikad, aga nüüd ei teagi kohe...” :).


Festivali asukohaks oli Mel Lastmani väljak Põhja-Torontos. Kõrgete hoonete vahele oli püsti pandud varjualused erinevaid riike tutvustavate laudadega. Paljude taga toimus mitmesuguse kraami müük. Meid huvitas eriliselt Islandi esindus, sest olen alati tahtnud sinna minna, kuid siiani ainult unistanud sellest. Maikuust pandi käima otseliin Torontost Islandile, ehk siis järgmisel korral hüppame Eestisse lennates sealt läbi :).


Siin on eestlaste laud meile nii tuttava käsitööga. Loomulikult ei pääsenud ringi jalutades erinevate eestlastega kokku sattumisest! Kuigi see nädalavahetus viis väga paljud Seedriorule, kus toimus võidupüha ning jaanipäeva tähistamine.


Oma üllatuseks avastasin, et eestlaste kohvik Hillside Cafe on samuti kohale tulnud. Üks omanikest müüb parasjagu maitsvaid pirukaid. Mina ostsin kohupiimasaiu, mis minu meelest on ühed kõige paremad, mis kunagi söönud olen! Rootslased pakkusid samuti head kanget kohvi ning kaneelisaiu. Loodan, et kõik tulevad ots-otsaga kokku ning külastajaid on hulgaliselt!


Siin maiustab Mari kohupiimasaia kallal ning loeb samal ajal huviga raamatut, nii nagu tal tavaks on...


Pildi püüdsin soomlaste koorist. Ei jõudnud ära oodata eestlastest võimlejaid. Pühapäeval esinevad Kukerpillid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)