07.10.08

Pannkoogid


Kirke seletab oma sõbrannale: „Emme koogid ei tule kunagi nii head välja, kui ta pole secret ingredient (salajast lisandit) pannkookidesse pannud! No offence, emme!” See viimane muidugi mulle, et ma end kehvasti ei tunneks :). Ja nii ma siis panen taigna sisse kord riivitud porgandit, kord õuna või pirni, isegi lillkapsapüreed olen kasutanud, muskaatpähkel annab hea maitse ning kaerahelbed proovin ka alati käepärast hoida! Kui siis päris söömiseks läheb, valab Kirke vahtrasiirupit peale, Marile meeldib moos. Vahel panevad nad suhkru-kaneeli segu kookidele. Ja praadimiseks kasutan head rasket malmpanni, millele hästi vähe oliivõli pihustan. Nii näevad koogid ilusamad ka välja :).

7 kommentaari:

  1. Meil nõuti ka eile pannkooke, aga ma ei viitsinud küpsetada :P Mees ka ei viitsinud ;)
    Mulle meeldib teha imeõhukesi :)
    Kus juures Sinu jutu peale hakkasin mõtlema, et mu vanaemal olid ka alati nii head pannkoogid, sest ta pani sinna midagi sisse, kas kartulipudru vms asja. Ju siis töötab ;)

    VastaKustuta
  2. teen enamasti samuti päris õhukesi pannkooke, mitte nagu ameeriklased, kelle koogid hästi kõhukad ning suured. aga isegi õhukese koogiga saab panna riivitud porgandit, õuna sisse, tuleb ainult mune rohkem lisada. vahel olen piima asemel kasutanud isegi apelsinimahla. mul on õnneks suurem tüdruk nii tubli, et on hakanud ise usinalt küpsetama. vahel on tema just see, kes meie tavapärased pühapäevased koogid valmis meisterdab (ja laseb emmel-issil pikemalt voodis põõnutada :).

    VastaKustuta
  3. Pannkookideta ei saa mina ka hakkama. Korra nadalas peab vahemalt hommikusoogiks olema. Kuid mina olen siin kull nii laisaks muutunud, et kasutan pannkoogi jahu ja lisan ainult vett. Head tulevad ikka. Eriti mett ja moosi peale pannes.

    VastaKustuta
  4. Proovi lastele panna sinna sisse veel kreekapähkli õli. Umbes poole liitri taigna kohta 2 spl.
    Usu mind, su lapsed ainult seda salapannkooki pärast tahavad :)

    VastaKustuta
  5. aitäh heade nõuannete eest! proovin kindlasti pähkliõli.
    mina kasutasin kunagi valmissegu, aga praegu olen sellest loobunud (eriti kui mari ise küpsetamas on :).

    VastaKustuta
  6. Kas Kanadas saab vahtrasiirupi taskukohaselt kätte? Meil on ta luksuskaup.

    VastaKustuta
  7. Vahtrasiirupi hinda mõjutab tihtipeale ilm, oleneb kui palju mahla puust kätte saadakse. See ei ole just kõige odavam, kui võrrelda tavalisel siirupi või maisisiirupiga, kuid ma ei paneks seda just luksuskauba hulka. Poole liitri eest maksame kroondies umbes 100 või pisut rohkem. Arvestades, et see kestab päris kaua, siis eelistme ikka seda.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)