07.01.09

Kasulikud mängud

Millega tegelevad lapsed vabal ajal... tänapäeval kujutan ette, et palju istutakse arvuti taga. Õnneks pole meil veel sellega suuri probleeme tulnud, eriti kui peilitakse välja lehekülg, millel mängimine aitab riisi panna lauale maanurkades, kus toiduhäda suur! Lehekülje nimi on Freerice ning iga kord, kui keegi seal mängib, kukuvad riisiterad hädaliste taldrikule. Muidugi mitte nii lihtsalt, kuid iga õige vastuse eest saad 20 riisitera, mis leheküljevaldajad „saadavad” United Nations World Food Program'ile (muidugi läheb teele raha, mille eest toitu ostetakse :)! Kõike seda lahkete sponsorite toel, kelle reklaamid on õigete vastuste all. Ning sugugi mitte pealetükkivad reklaamid!

Lisaks pole pakutavad mängud niisama ajaviitmiseks. Nende kaudu saab lihvida oma teadmisi keeltes (inglise, prantsuse, hispaania, saksa ja itaalia), kunstis, geograafias, keemias (sümbolid) ning matemaatikas. Tegin just ühe kiire mängu ning kinkisin 1000 riisitera :).

Kõrvalolev pilt on aga hoopis Marist, kes hetkel väga sisse võetud ruubiku kuubikust. Tänu interneti abile, peamiselt Youtube'is postitatud lahendustele, on ta juba nii osav, et ükskõik kui segamini ma kuubiku ka ei keerutaks, suudab ta selle päris kiiresti jälle korda panna! Mäletan end ise usinalt pusimas, kuid ega vist üle ühe külje ma kokku pole saanud! Maril oli mäng viimane kord ROM'is käies kaasas ning üks töötajatest, kes lasi neil
katsuda päris ehtsat dinosaruse küünt ning väljaheidet (mis nägi välja nagu väike must kivi), arvas, et peab kõik oma 20 kuubikut kodust Marile tooma. (Väljaheite puhul käskis ta kõigil pärast oma käsi nuusutada, mis lihtsalt korraks lõi mõtte millelegi mitte just väga roosilisele, kuid loomulikult lõhnasid käed ainult selle järgi, nagu oleks nad kivimit käes hoidnud :).

Ruubiku kuubikust veel, et see kõige enam müüdud mänguasi leiutati 1974.a. ungari arhitekti ja skulptori Ernõ Rubiku poolt! Laiema pinna leidis see aastal 1982 ning siiani on ta ilmselt pea iga lapse juures kodu leidnud.

3 kommentaari:

  1. Killuke, kui , et Sind leidsin! Ma just kodus uurisin ja pildistasin oma mänge, blogisin ka sellest. Selle freerice`ga peaks tutvuma aga rubikut pole ma iial osanud kokku panna ja vist enam ei õpi ka :)

    VastaKustuta
  2. Tütre osav keerutamine pani mindki mõtlema, kas ei võiks minagi seda ära õppida :). Eks annan teada, kuidas mul läheb... nii umbes kolme aasta pärast :)

    VastaKustuta
  3. Meil kuubikut kodus pole :) Veel. A lapsepõlves sai keerutatud kyll.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)