21.01.09

President - läbi lapse silmade

Koolis olid lapsed samuti jälginud uue Ameerika presidendi ametivande tseremoonidat. Kirke seletas, et oli ainult ebamäärast mõminat kuulnud, sest kõrval aeti juttu. Küsisin, mis ta siis ka presidendist arvas, kas oli midagi teistmoodi või imelikku. Ta mõtles natuke ning teatas: „Ta näeb välja nagu haldjas!” -?!!??- „Tal on sellised teravad kõrvad!” Kui ma ikka pinnisin edasi, jätkas ta: „Ja lapsed on tal nagu filminäitlejad! Ja käsi on lapik, nagu paber!” Ning järgmisena tegi mulle pantomiimi, kuidas vannet anti.

Ega ma eriti oodanudki, et ta kommenteeriks nahavärvi, sest selline asi on tema jaoks siinse kooli ja kasvatuse tulemusel täiesti tühine. Kui siiski tähelepanu uue presidendi taustale viisin, hüüatas ta: „Emme!
Are you racist?!

Nii et, emme, võta õppust ja ära esita rumalaid küsimusi :).

6 kommentaari:

  1. kas mustanahalise inimese puhul tähendab "taust" siis automaatselt nahavärvi? ja kas siis nahavärvist rääkides oled kohe ka rassist?

    VastaKustuta
  2. Anonüümne22/1/09 02:50

    Jaa eks me kõik oleme pärit oma lapsepõlvest. Olen üsna kindel, et kui meie kooli peaks ilmuma mõni teistvärvi nahaga õpilane, siis raudselt lööb see "rassism" välja. Mis teha? Me siiski ei ole veel harjunud endi kõrval nägema teisi rasse. Mina oleksin päris kindlasti sama küsimuse esitanud. Aga siit teistpoolt suurt lompi ja läbi televiisoriekraani tundub kõik normaalne. -K-

    VastaKustuta
  3. No nii lahe, et Obamat kui haldjat nähakse. Mingil määral isegi öigus! Ma vaatasin ka ühe silmaga telekast tema presidendiks saamist. Ja mul tekkis pidevalt tunne, kui Bushi ja Obamat jälgisin, et Bush on nagu kaval rebane vöi kriimsilm ja Obama hoopis avalama ja öiglasema vaatega. Jah, vöib-olla töesti nagu natuke ebamaine oma teistmoodi körvade; suurte, laiade ja lamedate kätega ning rahuliku jutuga.
    Aga natuke on mul Obama pärast hirm ka. Rahvas loodab temalt väga palju ja kas ta suudab seda täita...

    VastaKustuta
  4. Lisaks inglise keelele tuleb meil siin lapsega veel hispaania keelt pureda. Mõni asi on naljakas-kummaline. No näiteks must värv jääb mulle meelde lihtsalt - negro, aga vot lapsele ei jää, kohe kuidagi ei jää:)

    VastaKustuta
  5. Eks ma ikka vihjasin rohkem tema nahavärvile :) - lihtsalt sain taas kord kinnituse, kuidas taolistele asjadele ei pöörata tähelepanu. Inimene ise on tähtis! Ja mu laps teab väga hästi, et mina mõtlen täpselt samuti, lihtsalt vahel on vaja pisut emmele näidata, kui tark ta on :)

    Milline vahva võrdlus Obama ja Bushi kohta! Aga eks kõik presidendid jaga juba kampaani ajal lubadusi, millest vahel peab väga kiiresti taganema. Loodan südamest, et ta suudab selle riigi kuidagi helgemasse valgusesse viia!

    VastaKustuta
  6. negro ja must :D
    küll on lihtne see väikese lapse maailm!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)