06.08.10

Kunst

Seekordse Eestis oleku ajal sain lapsed nii kaugele, et nad olid nõus kenasti ka KUMU kaema (suuresti tänu naabripoisi kaasatulemisele ;). Käisime läbi vanema Eesti kunsti ja külalisväljapaneku. Isegi Nõukogude naise pildid vaatasime üle. Ja mis siis lapsed arvasid... Kirke vaimustus ainult paarist tööst, millel oli kujutatud koeri ning Mari arvas, et liiiiiga palju portreesid/maale inimestest oli väljas! Mina ei ole sellele kunagi tähelepanu pööranud, sest tegelikult on neid kunstitöid inimestest oma ajastus väga põnev uurida-puurida.

Mõni päev hiljem linnas jalutades sattusime Leisi maalide peale, millest mõnda Mari juba palju suurema huviga vaatas. Ja kui me siis Laial tänaval märkasime väga huvitavalt kaunistatud autot maja ees, mille äärde oli tõstetud hulgaliselt põneva teemaga maale, siis pidime neid lähemalt uurima minema. Olime leidnud Neeme Lalli galerii ja ateljee, kus hulgaliselt tema töid väljas ning mille vahel kõndides tekkis Maril kindel soov midagi kaasa osta. Tunnistan, et oleksin ilmselt nii mõnegagi ise koju kõndinud :). Siin on tema koduleht, kui seda tüüpi pildid meeldivad.

Seekord jäid küll maalid meist sinnapaika, kuigi Maril süvenes aina mõte tulla tagasi ning vähemalt ühe omanikuks saada. Nõnda siis ilmusime Mari sünnipäeval taas kunstniku ukse taha. Eks seda õiget pilti sai tükk aega valitud. Kahjuks ei jätkunud küll minu neiul kingiks saadud ning lapsehoidmise eest teenitud raha selle kõige ilusama jaoks, kuid Mari valis välja kaks, millel tema rahakotiga parem klapp. Üks piltidest sai lausa kunstniku käega pealkirjaks "Mari tee" (see keskmine) ning kunstnik oli ka lahke, lubades mul mõne foto klõpsida. Temal on aga huvitav komme ostjast ja pildist samuti foto meenutuseks jätta! Tegelikult väga nutikas! Kujutan ette, et minulgi poleks midagi selle vastu, (kui ise kunstnik oleks ;). Nii saaks meenutada oma teoseid ja paremini ette kujutada, millise kodu need endale leidnud on.

Tegelikult on Maril just viimasel ajal tekkinud suurem huvi joonistamise ja maalimise vastu. Siiani on ta pühendunud draakonitele, kuid juba proovib kätt mujalgi. Paint Shop Photo Pro programmiga (ei tasu ehmatata fotost, see on väga hea - odav - programm ka joonistamiseks) on tal õnnestunud päris põnevalt oma töid värvida. Kodus tahaks ta aga nüüd päris pintsli kätte võtta. Mari on oma töid siia üles riputanud. Kui aga keegi küsib, kas kunst ongi tema tulevane eriala, siis vastab ta kindlalt EI. Nimelt unistab ta hoopis teadlase elukutsest :)


1 kommentaar:

  1. Ilusad pildid Mari galeriis. Minu lemmik on see: http://blood-fire-demon.deviantart.com/gallery/#/d2vk6gj
    Kunst on anne ja seda ei tohi raisku lasta. Miks mitte kunstnikust teadlane?

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)