16.05.11

Ilma telerita!


Paar nädalat tagasi lülitati viimaks meie TV kaabelühendus maha (internet ikka jäi :). Saime veel pisut "armuaega" peale seda, kui olin vastava palve esitanud. Mul juba jõudis kahtlus tekkida, kas nad on meid ära unustanud ja ei katkestagi teenust. Mis ühelt poolt ju pole paha, kui mõnda asja tasuta saab, kuid teisalt tahtsime just oma kõige nooremalt võsult võtta ära kiusatust kogu aeg selle ees istuda. Oleme kõik peale tema suured lugejad ning telerit niikuinii palju ei vaadanud. (Tom kirjutab ka samal teemal. Eriti meeldib mulle leitud karikatuur sellest, kuidas kaablimees teab täpselt, kes kaabli läbi lõikas. Süüdlasi tuleb otsida pere raamatukoide hulgast :D)

Kirke on tegelikult selle ajaga juba kolm esimest Harry Potteri raamatut suutnud läbi lugeda, mis on tema jaoks väga suur saavutus. Eriti tähelepanuväärne, sest lisaks teatas ta mulle, et Potteri raamatud pole üldse huvitavad (ta kippus teatud hulka raamatuid lihtsalt uuesti lugema, millest ma tema puhul väga hästi aru saan, sest nii on lihtsam).

Eks ta istu ka vahel arvuti ees ja vaatab animemultikaid (ma väga ei pahanda, kui all jookseb tõlge, aitab ta lugemisele kaasa), ja siis minuga Eestist tulevaid saateid, endal vardad käes :)

Isegi Magic the Gathering kaardid otsiti üles ning mäng läks uuesti käima! Vahepeal on need kuidagi meelest ununenud! Olen aru saanud, et seal on paras ports reegleid, millega tuleb arvestada. Maailmas on üle kuue miljoni fänni, kes seda 1993.aastal ühe matemaatiku poolt välja mõeldud mängu mängivad (nüüd siis kaks uuesti juures). Meil on ka vahelduva eduga perega koos lauamängude mängimine käinud, kuid kahjuks just vahelduva eduga, sest karatetrenn võtab päris palju aega ära. Ehk nüüd saab sedagi natuke elavamaks muuta, kui lapsed tahavad lugemises pausi.


Ma olen ka uurinud paremaid teleriantenne, millega õhust kanaleid püüda. Tavaline võimendiga kahjuks annab vaid virvendavaid või topeltpilte. Kuid arvestades, kui hästi me praegu ilma hakkama saame, siis ma ei kiirusta väga sellega.

4 kommentaari:

  1. Me läksime ka "kergemat vastupanu teed" paar aastat tagasi, kui plika oli teleri kylge naelutatud. Tegime näo, et teler on katki ja kogu moos. Ise me muidugi ka ei vaadanud. Väga hästi aitas. Ja meil kõigil oli palju rohkem aega.

    Praegugi võiks vabalt ilma telerita olla.. me vaatame nii vähe. Laps pool tunnikest oma multasid, mees paari sarja ja mina Eurovisiooni :D

    Muideks Eurovisioon on minu lapsepõlve traditsioon.. olen vist peaaegu igal aastal vaadanud alates 10 eluaastast.. või varemgi. Mõned aastad tagasi ma kyll tundsin, et ei viitsi ja seda hindamise absurdsuse pärast (naaber andis naabrile hindeid) aga muidu on tore Eurovisiooni jälgida.. üldse see show ja kõik. Vahest on seal mõni hea laul ka :)

    VastaKustuta
  2. 3 aastat telekata. Tundus nii mõttetu maksta Soomes telekamaksu kui ma suurema osa oma ajast veedan kusagil mujal kui kodus. Kordagi pole mõtet tulnud, et peaks tagasi panema.

    VastaKustuta
  3. Ja nii ongi, et teler on see kõige suurem aja röövel. Kuna ma istusin selle ees nii vähe, siis paljud ei saanud aru, kuidas mul üldse aega on lugeda ja muid asju teha :)

    Eurovisioon on ka minuga olnud nii kaua kui mäletan. Õieti sellest ajast, kui Soome TVd vaatasime. Olin vast esimese klassi juntsu, kui ABBA võitis. Mäletan veel kuidas ema ja õega neile just pöialt hoidsime :) Kümmekond aastat oli vahe sees, sest Kanada sellist asja ei näita ja internet oli siiski alles lapsekingades. Ainult uusaastakontserdi kandsid nad siin 1.jaanuari õhtul TVs edasi. Nii et sellest ei pidanud ma loobuma :)

    VastaKustuta
  4. Minul on ajaröövel hoopis inernet. Tekat vaatame suhteliselt vähe, olen seda teadlikult piiranud (ei ole hakanud vaatama uusi sarju), aga vaat arvutis kipun istuma rohkem kui vaja. :S

    Eurovisioon kuulus ka minu lapsepõlve. See oli sama tore õhtu kui jõuluõhtu. Laud kaetud ja puha :)
    Minu jaoks kaotas Eurovisioon oma mõtte siis kui orkester ära kaotati. Plaadi järgi keksimine pole enam see. :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)