23.05.11

Viktoria nädalalõpu aiatööd

Kuninganna Viktoria sünnipäeva tähistamise nädalalõpp möödub paljudele kanadalastele aiatöö tähe all (esmaspäev on vaba). Ega meiegi nendest maha jäänud, kuigi veetsime vaid esmaspäeva aiapoes käimiseks ning tomatite mahaistutamiseks (pildil on mõned, mis ka koju tõime, huvitav on see oranzhi-punasekirju viljalihaga taim, mille uudishimust kaasa ostsime). Meil juhtusid olema vihmased päevad, kuigi pühapäeval julges minu ülejäänud pere sõpradega metsa matkama minna. Selleks ajaks kui metsa alla jõuti, kadus ka vihm :)

Plant World on väga suur pood, kus tekib pea botaanikaaia tunne :) Jalutasime niisama seal puude vahel ning imestasime, mida kõike võiks aeda istutada. Klõpsasin pilte, kui kuulsin möödaminevat noort ema oma kaasale teatamas: "Vaata, mina pole ainuke, kes siin pildistab!" - "Ei ole jah!" kinnitasin, pilku nende poole pööramata :) Ümberkukkunud puu võis külili asendi saada tugeva tuule tõttu (äikesevihmad) või oli keegi ta meelega nii asetanud... ei tea.

Muidugi on tore neid uhkeid puid imetleda, kuigi ainult imetlemiseks meil vara jaguski. Kes küll on nõus puu eest $999.99 välja käima (kõige parempoolne ja vasakpoolne all nurgas)? Natuke odavam oli see valgete õitega ilutaim - $209.99. Kiwi ronitaime eest pidi ainult $84.99 letti laduma :) Hakka või ise kiwisid aretama ja müüma, kasvõi poole hinna eest! Need, mis ma kunagi seemnest kasvatasin, on täiesti elujõus!

Piirdusime seekord tomatitaimedega, millele Tom meie pisikesel aialapil kohad leidis! Tegelikult pean tunnistama, et kuigi ma pole suur aiandushuviline, siis seal poes käies hakkavad näpud kangesti mulla järele sügelema :)

Saime siiski veel ühe uue taime oma aeda - tavalise tikri! Meil on kaks õunapuud, mida me kord proovisime ka pritsida (mahe)mürkidega, kuid mis sel korral ja muudel aegadel ainult ussitanud vilju annavad - kui keegi proovib mulle veel rääkida orgaaniliselt kasvavatest viljadest, siis võiks nad mulle selgeks teha, kuidas see täpselt siiski käib. Mina pole oma silmaga seda veel näinud :)  Igal juhul otsustasime need maha võtta, sest kaua saab neid krimpsus söögikõlbmatuid õunu iga kord komposti viskamiseks kokku korjata. Tom lubas mulle emadepäeva lillede asemel puu kinkida (näiteks aprikoosi oma) õunapuu asemel. Kuid aprikoosi me täna ei näinud ning kui mu silm peatus tikril, siis tegin oma valiku selle kasuks. Ega siin naljalt tikreid ja sõstraid poest ega aedadest leia. Õunapuudest jäid mõlemad hetkel alles, kuigi üks kaotas mitu oksa, et tikker varju ei jääks. Eks sügisel vaata uuesti, millise puuga neid asendada.

4 kommentaari:

  1. Anonüümne24/5/11 13:40

    Istutaksin ka mõned marjapõõsad, kui vaid ruumi oleks! Sul õigus, ilma mürkideta satikatest ja nälkjatest lahti ei saa. Ma ka esialgu proovisin heaga(õlle ja greipfruudikoorega), aga lõpuks ostsin sinised terad ja nälkjad surid päevapealt. Juba kaua ega ei ole ühtegi liikvel näinud.
    Head aiapidamist teile!

    P.S.Kuulsin head nõu:igahaljad taimed istuta kevadel ja lehtpuud(põõsad) sügisel.
    pagulane

    VastaKustuta
  2. Aitäh hea nõuande eest :)
    Meie mõned aastad tagasi sügisel istutatud kirss on väga uljalt kasvama läinud. Nüüd on teada, miks :)

    VastaKustuta
  3. Sa käid ka igal pool fotokas kaasas nagu minagi :D Nii lahe on fotosid vaadata. Annab kohe teise pildi elust- olust :)

    VastaKustuta
  4. Jutt ei ole kohe sama, kui foto juures pole :) Proovin ikka fotokat kaasas kanda, kuigi ta on pisut suuremat sorti ning alati pole seda kusagile eriti panna, kui ainult üle õla.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)