09.08.11

Liblikad ja muud tiivulised


Peale farmerite turu külastamist, võtsime tee ette Cambridge Butterfly Conservatory poole. Mis esiteks muidugi ei asu Inglismaal, täpselt nii nagu näiteks Ontario linnakesed London, Waterloo ja Pariis (isegi Berliin, kuid see muudeti peale maailmasõda Kitcheneriks) on asutajate poolt saanud nimed kunagiste Euroopa kodulinnade järgi. Ja teiseks pole sel sugugi pistmist ühegi konservatooriumiga :) Tegu on hoopis troopilise kasvuhoonega, kus lendab ringi umbes 2000 liblikat ja 15 eri liiki lindu (ei ole puurides!) ning lisaks võib näha muid sitikaid ja ussikesi. Põhja-Ameerika ja vist terve maailma üks suuremaid samasuguseid kasvuhooneid asub Niagara lähedal. Kui kunagi juga vaatama minna, tasub sealtki läbi astuda! Cambridge jääb kaugemale ja kuigi ma pole Niagaral käinud, siis tundub, et seal pole linde.


Liblikad lendavad tõesti vabalt ringi ning võivad rahulikult külastajate pähe või õlale või mujale maanduda. Muidugi ei tohi neid puudutada, aga nemad sind küll :)


Imeilus Lõuna-Ameerikast pärit sinine morpho liblikas. Tiivaalustel pole küll sinisest jälgegi, kui ta aga tiivad lahti lööb, säravad need siniselt taeva all (pisut sinist serva on näha, kui tähelepanelikult vaadata).


Kõik liblikad elavad õnnelikult selles kasvuhoones ning järelkasvust puudust ei tule. Siin on näha kookoneid ja mõnda liblikat, kes on juba välja tulnud. Nad ripuvad ja kuivatavad oma tiibu enne, kui lendama hakkavad. Kaks järgmist pilti ongi kuivavatest liblikatest.



Silmad tasub lahti hoida, sest muidu võib kogemata mõnele tee peal keksivale linnule peale astuda. Eriti uimased on nad siis, kui alles noorukesed.



Isegi liblikad võivad otsustada mingil hetkel, et tee peal on mõnus maailma jälgida. See pisike laik pildil pole mitte kivi vaid liblikas :)


Ja veel mõned pildid liblikatest ja lindudest... Sain aru, et Tallinna botaanikaaias pidid nüüd ka liblikad ringi lendama. Linnud on küll vist puurides kinni. Kui mahti, siis tasub sinna vaatama minna. Saab tõesti imetoreda elamuse kõigi nende liblikate vahel jalutades.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)