09.06.08

Suvekuumus

Inimene ei taha kohe sugugi rahul olla... kord on liiga külm ja lund liiga palju, siis jälle liiga kuum ja vihma pole! Viimaste päevadega on kraadid üle 30 roninud ja ilmataat on lisaks veel niiskusega õnnistanud! Siin arvestatakse ka niiskusekoefitsienti, mille järgi tundus sooja olevat ligi 10 kraadi rohkem. Õnneks puhus eile pisut tuult, mis õhtuks päris kõvaks läks ning tõi kaasa äikesetormid. Hiljem ilmakanalil avastasime hoiatused, et Toronto ja Lõuna-Ontario oleksid valmis võimalikuks tornaadoks, kuid õnneks läks kõik meist ilusti mööda.

Täna jätkus sama kuumus. Kõige hullem on, kui metroorongid juhtuvad olema eriliselt soojad, sest selle asemel et jahutada, puhuvad nad kuuma õhku näkku. Koduteel istusin ja higistasin kõigi teiste reisijatega. Oleks nagu sauna sattunud. Lõpuks otsustasin, aitab küll, nüüd on aeg karastavasse vette hüpata ning lahkusin sellest saunarongist. Järgmises sain siis pisut hinge tõmmata.

Ja nii ma võingi kurtma jääda... suved on kenad, kui kuumus ja niiskus eemale hoiavad. Kui need kohale tulevad, siis tahaks küll talve kangesti tagasi. Eriti kui õhukvaliteet väga kehvaks muutub ning linn sudu sisse poeb. Ei siis saa suverõõme nautida, sest isegi viis minutit varjus paneb higi voolama ning juba ruttad jahedamasse kohta (nagu maja keldrisse). Aga kõik pole minusugused külmalembesed. Jaanika ainult seda ilma ongi oodanud! Ja lapsedki saavad rõõmsalt ujumas käia, kui ei pea sugugi muretsema, kas äkki liiga külm pole!

2 kommentaari:

  1. See on küll karm, kui rongis on palav :( Meil on rongides kenasti jahe ja kui randa ka saab minna, siis pole see kuumus nii kole üle elada. Õnneks oli meil täna ka enamvähem kuiv õhk. Homme ilmselt hakkab niiskemaks minema, sest kolmapäeval tulevad äikesepilved.
    Igatahes soovin teile Kanadasse ilusat suve :)

    VastaKustuta
  2. Aitäh! Toronto puhul ongi see häda, et niiskus kipub reeglina kuumusega kaasas käima - ikka nende järvede pärast - ja see teeb asja hullemaks. Soovitan kõigil selle linna külastamise sügisesse lükata :)
    Meie saime ööl vastu teisipäeva vägeva äikesetormi osaliseks. Imestan alati, kui võimas siin kõik on. Taevas oli pidevalt valge ning mürin kestis pikalt-pikalt! Aegajalt oli tunne nagu oleks äike just sinu puu sisse löönud. Õnneks ei karda meie perest peale kasside keegi äikest.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)