12.10.08

Käik järve äärde

Toomakool sõitis täna Toronto idaotsa Ontario järve äärde, kus rannikuala piiravad liivakivist kõrged kaldad (Scarborough Bluffs). Muidugi on praegu eriliselt kena, sest loodus on sügisvärvidega üle külvatud. Sel nädalavahetusel on ilm väga soodne olnud, soojakraadid on roninud isegi kahekümnest ülespoole! Ainult järve kaldal oli hea midagi jaheda tuule vastu selga panna.


Vaadata oli palju ja seletusi jagada... ja Kanada lippu imetleda.



Üleval kalda peal on paljudel oma majad. Oleme ühes kunagi külas käinud ning vaade järvele paneb kohe kõvasti kadestama... ainult kuidagi ohtlik tundub seal, sest mitmel pool oli näha varinguid.


Sügisvärvides kallas, mis meid alguses päikesepaistega tervitas...


kuid tunni jooksul kadus päike udu sisse... Huvitav oli see, et tagasi sõites, paistis linnas päike rõõmsalt edasi!! Ainult järve äärne oli udune!


Siin on veel üks veel pilt päikselisest kaldast. Hea, et ma pilte kohe alguses võtsin!

Leidsime rannast kellegi poolt ehitatud tuulevarjendi. Üks härra tuli just oma koera ja huvitava palgiga kohale ning seletas, kuidas ta vabal ajal käib seda kokku panemas! Milline tore hobi!


Selline on see Ontario järv... mis alati minus mere tunde tekitab! Nii suur on see! Uskumatu on, kuidas selline park lausa linna sees on. Kuuled ainult mere kohinat (raske on seda võrrelda järve kohinaga, kas sellist on üldse olemas :), autod, inimesed ja kõik see linna kiirus on kusagil kaugel-kaugel!

7 kommentaari:

  1. Imeilus paik :)
    Viimast pilti vaadates tundub, et tegu tõesti nagu merega, vastaskallast ju näha pole :P

    Aga tore on sõita kodust välja ja imetleda loodust, kolada ja kolada... :)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne13/10/08 05:48

    Meil siin kodu Eestis ka probleeme pankranniku merre varisemisega. Viimane tõsisem juhtum oli sel kevadel Paldiskis.
    http://www.epl.ee/artikkel/421074
    Seal elumaju küll väga lähedal veel pole aga pea see lagunev rannik nendenigi ei jõua.
    Iseenesest on see Pakri pank tõeliselt võimas vaatepilt nii Paldiski külje all kui ka Väike Pakril, kus ma sel kevadel matkamas käisin. -K-

    VastaKustuta
  3. Järv on tõesti suur ja kuigi oleme siin juba nii kaua elanud, pole varem sinna kanti sattunud. Alati sõitsime ikka linnast välja. Nii et tore avastus! Ning looduses meeldib meil kõigil kolada, rohkem kui poodides shoppamas käia :).

    VastaKustuta
  4. Kas see Kanada Scarborough on teist kaugel?
    Me elame Inglismaa Scarboroughs veel viimaseid n@dalaid. Mul oli Kanada omas kunagi isegi kirjas6ber. Siis, teismelisena, poleks osanud arvatagi, et ise kunagi samanimega linna kolin...

    VastaKustuta
  5. Vaga ilus koht ja uks meie pere lemmik kohtadest samuti.

    VastaKustuta
  6. Kanada Scarborough on tegelikult Toronto linnaosa idas (nagu Mustamäed ja Õismäed Tallinnas). Mina elan läänes, mille nimi on Etobicoke, mis on vana indiaanlaste nimi (koht, kus kasvavad lepapuud). Praegu võib ümbrikule kirjutada Toronto ja kiri tuleb kohale, ükskòik, millises linnaosas elada. Veel mõnda aega tagasi pandi uhkelt ikka linnaosa nimi linna koha peale ja paljud teevad seda vanast harjumusest edasi.

    Väga mitmed paigad on Kanadas ja Ameerikas saanud nime selle järgi, kust sisserändajad kohale tulnud. Ontarios on olemas näiteks oma Pariis ja London - mõlemad imeväikesed kohakesed :).

    VastaKustuta
  7. Väga ilusad pildid.
    Meil siin hakkab ka tasapisi värviliseks minema.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)