31.10.08

Vaimude öö

Täna õhtul ilmuvad meie linnakese tänavatele hulgaliselt imelikke olendeid, kes ukselt uksele kõndides „trick or treat!” hüüavad! Kui ma kunagi jälgisin seda traditsiooni küllaltki skeptiliselt, sest mis rõõm on nõnda lihtsalt maiuseid kätte saada, siis nüüd hindan hoopis teist külge, kus lapsevanemad äkki peaaegu lapseliku põnevusega aitavad oma maju kaunistada ning teevad ettevalmistusi õhtuseks maiustuste jagamiseks. Mis sest, et kommid kergelt kotti poetatakse... rõõmu ja põnevust jätkub kõigile! Isegi kui enam lapsi majas pole, tulevad naabrid kokku, et maha istuda, koos näiteks midagi grillida (ja siis juba maja ees mitte oma tagaaias) ning väikeseid trikitajaid kostitada!

Minu pildid on eelmisest aastast. Seekord võtsin mõned ka, kuid pole jõudnud midagi ette võtta :). Eelmise aasta pilte võib vaadata siit.

Tunnistan, et eelistan natuke rõõmsamaid kaunistusi kui ülemisel pildil jäädvustatud on :)! Kes veel ei jõudnud ära mõistatada, mis kummaline tondike siin punase tausta peal end tutvustab, siis võib kiigata leheküljele, kus õpetatakse tampoonidest kaunistusi tegema :)))! Küll me naised oleme ikka nutikad!

5 kommentaari:

  1. Vahvad kaunistused! mulle tegelikult meeldib see püha. no ei ole mardipäev muidugi, ehk häiriks kui eestis lapsed ukselt uksele käivad, aga aknaid ja aedu kaunistada on ju vahva. juba mitu aastat pean plaani kõrvitsast midagi meisterdada, aga ikka lükkan edasi.

    VastaKustuta
  2. Täna visati meie tänaval halloweeni käigus muuhulgas ka üks aken pudeliga sisse. Ju teismelised ei saanud sellist saaki nagu tahtsid. Aga muidu oli vahva igasuguseid kostüüme vaadata.

    VastaKustuta
  3. Üks tehniline küsimus - mitte küll halloweeni vaid blogi kujundamise kohta. Kuidas Sa blogi taustaks neid sügislehti ja kirsiõisi paned?

    VastaKustuta
  4. Õnneks läks meie õhtu siin nii palju kui tean, päris rahulikult. Tore on tõesti kõiki neid erinevaid kostüüme vaadaga. Mitmed mammad-papadki on end vastavalt ehtinud :). Tegin jälle hulga pilte. Kui saan oma tüdrukud arvuti juurest ära, siis panen mõned üles :).

    Tehniline küsimus... olen muutnud lehekülje html'i (blogger lubab, mitte wordpress, kes tahab raha selle eest). Ma ei ole just väga tugev nendes koodides, kuid natuke oskan vaadata ja sellega mängida. Olen muutnud tekstiosa laiust ning taustapilte (kui klõpsad parema hiirnupuga taustapiltidele ja kopeerid 'view background image' ning kleebid selle uude aknasse), võid näha, kus need pesitsevad). Html'ile pääseb ligi sealt, kus muudad oma veebipäeviku välimust - Edit layout - Edit html.

    Piltide jaoks kasutan Jasc Paint Shop Pro programmi (on odavam, kui uhked joonistamis/foto omad, ja minu jaoks täpselt paras, olemata ka kõige lihtsam variant). Siin on üks
    pilt.
    Nagu näed, olen selle pildi üles tõmmanud oma kodulehele, mis mul ikka millegipärast alles, aga vähemalt nüüd kasulikuks osutunud :). Siis olen selle lingi pannud blogi html'i (tuleb vaadata, kus need pildiosad on). Kui avad minu lehelt View - Page source, siis lööb kõik kenasti üles.

    Html'i olen ka lisanud koode, mis internetist leidsin ja mis takistavad igat sorti otsingumootoreid mind üles leidmast. Enam ei näe ma ühtegi otsingusõnaga lehele jõudnut ning mingeid kummalisi külastajaid. Kaitse, selle asemel et blogi päris lukku keerata (kuigi olen sellel teemal juba varem oma arvamust avaldanud).

    Ma loodan, et suutsin kuidagi asja ära seletada :), kui mitte, siis kõik küsimused on teretulnud! Ja kõige tähtsam: pane enne muutuste tegemist praeguse lehekülje html tallele (save it!!!). Kui midagi läheb untsu, saad selle tagasi panna!

    VastaKustuta
  5. Tänud põhjaliku seletuse eest!
    Ma kunagi juba tegin katseid, kui aega oli ja salvestasin algse html-i ilusti ära. Katsed ebaõnnestusid ja sain blogi esialgse välimuse kergelt taastada.
    Eks nüüd proovin veel, kuidas õnnestub.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)