25.11.08

Rootsi jõululaat

Novembri lõpus peavad kohalikud rootslased oma jõululaata. Loomulikult on hulgaliselt väljas rootsipärast toitu ning jõuluteemalisi kaunistusi. Meie avastasime üsna pea peale Rootsist siia kolimist sellise toreda ettevõtmise ja oleme ikka püüdnud seal ära käia... suuresti imehea pohlamoosi pärast, mida siis rõõmsalt kodus süüa saab. Nimelt tegeletakse siin maal peamiselt jõhvikate kasvatusega, mis sugugi halvem pole, aga millal see inimeselaps rahule saab jääda sellega, mis käes on... teisalt sai Rootsi metsasid mööda usinalt ise pohli korjamas käidud. Nii et võime pisut nostalgitseda.




Lisaks kõigele heale-paremale (muuhulgas pakutakse kohvikus lõheleiba, rootsi lihapalle ja saiakesi) saab ka hing midagi. Esinetakse jõululauludega ning tantsitakse rahvatantsu. Kui väga tähelepanelikult nüüd pilti uurida, siis teadjamad märkavad ehk, et ühel tantsijal on kuidagi väga tuttavad rõivad seljas...
...täpselt samasugused nagu minulgi kodus :), ikka Emmastest pärit ema järgi. Tegelikult on korraldava seltsi hulgas teisigi eestlasi, kes kuidagi Rootsiga seotud on. Paljud eestlased, kes Kanadasse sattusid, jõudsid ju head mitu aastat enne Rootsis elada. See Hiiumaa rahvarõivaid kandev neiu on viimased aastad Skandinaavias õppimisega tegelenud; ning tantsis sama kenasti eesti rahvatantse, kui ta Eesti Koolis käis.
Head kadripäeva :)

2 kommentaari:

  1. see hiiumaa rahvarõivaid kandev neiu on mu kauge sugulane :)

    VastaKustuta
  2. ... mis näitab, kui väike on maailm :) mina õpetasin teda Eesti koolis.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)