27.05.09

Vesikringel


Siin on lõpptulemus vesikringli ehk bagel'i küpsetamisest. Kirke tahtis poest neid osta, kuid ma ütlesin, et teen ise. Ta vaatas väga kahtlustavalt mulle otsa, sest oli päris kindel, et neid on võimatu kodus teha!



Taignast pallikesed ja auk sisse, siis kerkima umbes pooleks tunniks.


Keema 20 sekundiks suhkruvette.



Värskele vesikringlile toorjuustu peale. It tastes like heaven! ütles Kirke ning arvas, et ma võiks teinekordki neid küpsetada. Kanadalastele meeldivad vesikringlid, neil on lausa oma suur kaupluste kett Great Canadian Bagel, mis pakub hulgaliselt erinevaid saiu. Meie neid eriti ei osta, kuigi reisidel oleme hakanud Tim Horton'ist just vesikringli saia küsima donut'ide ehk sõõrikute (mis ei maitse muide sugugi nii head kui Eestis) asemel.

Minu kasutatud retsept, loomulikult leivamasinas valmis segatud :)
1,25 kl vett
1 tl soola
0.25 kl pruuni suhkrut
1 kl nisujahu
0.5 kl mitmeteraviljajahu
1 kl täisterajahu (whole wheat)
0.25 kl petipiima pulbrit
2 tl kuivpärmi
Pooleks tunniks valmis vormitud saiad kerkima, siis keema ning viimaks 200 ahjus umbes 15 minutiks küpsema. Tegelikult paneks siiski natuke rohkem jahu, sest tainas sai liiga kleepuv, samas olid muidugi saiad selle eest õhulisemad, kuigi välimuselt vast mitte nõnda ilusad.
1 klaas = 2.4dl

5 kommentaari:

  1. oi mina neid proovin teha! Mulle oli täielik üllatus, et vees võib ka miskit jahutoodet keeta.

    VastaKustuta
  2. Olen neid ainult korra varem teinud - küüslaugu veekringleid, mis maitsesid samuti hästi. Millegipärast oli meeles, et asi on liiga tülikas, kuid tegelikult pole see sugugi nõnda hull. Pärmitaignast "kuklid" korraks vette ja siis ahju :)
    Head küpsetamist!

    VastaKustuta
  3. Peaks proovima Su retsepti, paistab hea sai. Juutide bagel on ilma pärmita nätske küpsetis, mis mulle eriti ei maitse.

    VastaKustuta
  4. Teil on vist juba olemas.
    Mirjam Beile raamat- Leivakûpsetamine leivakûpsetusmasinas- 222 retsepti.Sinisukk, aug.2009.
    Tervitusi!

    VastaKustuta
  5. Aitäh tähelepanu juhtimast! Uurin kindlasti. Siiani olen küll kasutanud retsepte, mis reklaamivad end kui kanada leivamasina omad. Vähemalt väidavad, et erinevatel maadel on erinevad jahud jne, mis kapriisse leivamasina puhul ei tarvitse alati küpsetamine korralikult välja tulla. Kuid häid mõtteid saab igalt poolt ning katsetuste teel ka õiged kogused leitud.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)