Põhi:
150g piparkooke75g võid/margariini
Täidis:
2 muna
1/2dl suhkrut
250g maitsestamata toorjuustu
5 zelatiinilehte (v 2½ tl zelatiinipulbrit)
1dl lahjendamata glögikontsentraati
½tl kaneeli
½tl ingveri
½tl nelki
2 dl vahukoort
Kate:
2dl lahjendamata glögikontsentraati
1dl vett
4 zelatiinilehte (või 2 tl zelatiinipulbrit)
Purusta piparkoogid ja sega sularasvaga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kasutasin tavalisi küpsiseid ja lisasin juurde piparkoogimaitseaineid - mul ei olnud piparkooke käepärast :)
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks, sega toorjuustuga.
Pane zelatiinilehed (või pulber) külma vette ligunema. Vahusta koor.Kuumuta glögi ja sulata selles kuivakspigistatud zelatiinilehed (või lisa sulatatud zelatiinipulber). Vala väike kogus juustusegu pidevalt segades zelatiini-glögisegusse ja seejärel vala saadud segu pidevalt segades ülejäänud juustusegusse. Lisa täidisele vahustatud koor. (Mina katsin põhja pohlamoosiga ning segasin pohlamoosi täidisesse). Vala täidis põhjale. Tõsta tunniks külmkappi.
Valmista kate. Pane zelatiinilehed (või pulber) külma vette likku, sega glögi veega (mina segasin mustsõstramahlaga, sellepärast tuli kate väga tume) ning kuumuta. Sulata kuivakspigistatud zelatiinilehed glögis. Vala segu täiesti jahtununa tordile ja pane vähemalt neljaks tunniks tagasi külmkappi. Kaunista vastavalt soovile.
Kasutasin kaunistuseks pooleks lõigatud jõhvikaid. Jõhvikaid müüakse (ja muidugi kasvatatakse) Kanadas kuhjaga. Minu jõhvikad otsustasid rõõmsalt katte peale ujuma asuda, pidin siis ettevaalikult tordi külma tõstma, et nad õigelt kohalt minema ei ujuks.
Retsept on pärit qsti blogist, mida aegajalt käin piilumas. Originaalretsepti leiab Pirkka kodulehelt (nendele, kes soome keelt mõistavad). Õnneks vaatasin ka seda lehekülge, sest mul pole aimugi, kui palju võiks olla vahukoort ühes Flora pakis jne. Olen hädas olnud zelatiinilehtedega, kuid lõpuks leidsin ühelt rootsi lehelt, kui palju peaks pulbrit võtma ühe lehe asemel: üks leht = pool teelusikat pulbrit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)