14.12.07

Jõulused jõulud?

Siin on pildimeenutus aastast 2003, kui Jaanika meiega elas ja kenasti laste eest hoolt kandis. Igatseme ikka teda taga! Veel oleme igatsenud saada ilusaid valgeid jõulusid, täpselt nagu pildil, kuid viimased aastad (eriti eelmine) on väga soojad olnud. Seekord on meil juba tükk aega lumi maas olnud (sellest ajast peale, kui ma pildi jalgratturist töö juures võtsin) ning hetkel lubavad ilmaennustajad lume püsimist! Ometigi midagi kaunist pimedasse aega!

Lõpuks lühike kirjand, mille ma kiiruga pigistasin teisipäeva õhtul Marilt välja, sest õpetaja Kai ootas lugu juba üle nädala aja ning lubas vaata et tunnistuse tagasi võtta. (Eesti kooli tunnistused olid mõlemal väga head!) Siin on link Eesti Elu lehele, kus kirjutatud kooli jõuluaktusest. Ise proovin lähemas tulevikus Toomase võetud pildid üle vaadata ning videoga mängida. Kuigi võtame seda jõuluasja suhteliselt rahulikult, kipuvad kõik ümberringi rabelema, mis teeb töö juures olemise pingeliseks. Lisaks on sel nädalavahetusel kolm pidu, millest proovime jõudumööda kaasa lüüa.

Mis jõulud tähendavad mulle.


Mulle ei ole jõulud, et kirikusse minna. Minu ema ütleb, et juba meie kauged esivanemad pühitsesid sellel ajal. Mulle meeldib oodata jõulusid. Meil käib päkapikk Kriks. Mõnikord me kirjutame talle ja tema kirjutab meile. Ta räägib eesti keelt ja tuleb Eestist. Ta toob meile puzzle tükke.
Minu pere teeb kõigepealt ühe jõuluõhtusöögi. See on väga ilus, sest ainult kuuse jõulutuled ja küünlad on peal. Igaüks räägib ühe loo. Kui me oleme söönud, me läheme jalutuskäigule. Me käime ümbruskonnas ringi natukene ja siis tuleme tagasi koju. Kui me käime ringi õhtul, me näeme kõiki neid ilusaid kaunistusi, mis on pandud välja jõuludeks. See on väga tore, sest iga maja on erinev.
Kui me jõuame koju, me näeme, et jõulvana on käinud. Kingid on kõik kuuse all ja siis me teeme neid lahti. Me harilikult saame kingid, mis me tahtsime. Jõuluvana ei too palju kinke, ema ja isa ütlevad, et jõuluvana toob ainult ühe kingi, aga mõnikord on neid kaks.
Hommikul ei tee me palju, sest jõuluõhtu oli väsitav. Ja siis tuleb meil pikk koolivaheag, mis mulle väga meeldib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)