02.12.07

Raamaturiiul

Åke Edwardsson „Frozen Tracks”

Inspektor Erik Winter'i järjekordne lugu. Jõulueeles Göteborgis leitakse mitu meest, kes on läbi pekstud. Samal ajal helistab mitu lapsevanemat politseisse, et teadata oma laste kokkupuutest kummalise härraga. Asi läheb väga tõsiseks kui kõigepealt leitakse metsast nelja-aastane teadvuseta poiss ning siis kaob suurest ostukeskusest samavanune poisike. Kaks eraldi seisvat kuritegu, mille algpõhjus peitub aastatetagustes sündmustes.

Mis õieti kujundab meid, millise jälje jätab lapsepõlves läbielatu. Taas kord väga sügava mõttega teos, eriti selle taustal, kus suhteliselt hiljuti lugesime ajakirjandusest noorest tüdrukust, kes aastaid oma kinnivõtjaga elas. Samasugusied juhtumeid on aga palju rohkem. Kummitama jäi mul mõte: kõige raskem on see, et sa ei saa aidata oma lähedast, et sa ei tea, mis ta mõtleb, mis ta läbi elab.


Rebecca Campbell „Slave to Love”

Lugu noorest tudengist (Alice), kes katkestab oma õpingud ja teaduslikud uuringud, et oma ema eest hoolitseda (kes küll oma tütre suhtes üsna külm on olnud). Ta alustab tööd väikeses Londoni oksjonimajas. Sealsete omapäraste kaastöötajate hulgast leiab ta endale hea sõbra Andrew, kes tegelikult kõrvuni armub oma uude kolleegi. Alice aga on sisse võetud ühest noormehest, keda ta päriselt ei tundnud, kuid kes sai tema silme all autoõnnetuses surma. Mis on õieti armastus. Kas lihtsalt tunne, et sa armastad või peab sul olema konkreetne ,objekt' selleks...

Andrew tee Alice'i südamesse teeb varsti uue keeru, kui üks vaene aadlik tahab oksjonile panna miljoneid väärt oleva raamatu. Teda võlub Alice'i vahetu käitumine ja lihtsus ning Alice'gi kujuab ette elu mehega, kes esimeselkohtumisel vapustas neidu oma sarnasusega hukkunud nooremehele, kes hoidis Alice'i südant vangis.

Väga kena lugu omamoodi keerdkäikudega, kuidas näha, et armastus sul lausa nina all seisab, kas peab just minema mägesid selleks vallutama. Veel oli minu jaoks üllatuseks, kui erinev oli Campbell'i seekordne raamat tema teistest minu poolt loetud teostest. Siin oli nii palju tõsiseid teemasid (peaaegu süngeid) ja huvitavaid lahendusi.


Rebecca Campbell „Slave to Fashion”

Kui oled kõik saavutanud, mis tahtnud oled, kas oled päriselt rahul? Sama asi, kui sul lõpmatult raha on, kui õnnelikuks see sind tegelikult teeb... Ja nii otsib sellegi teose peategelane midagi rohkemat, kuigi tal on töö, mis talle meeldib, mees kõrval, kes hoolib temast. Ja nagu tihtipeale juhtub, kui lähed tähti taga ajama, kukub tema kenasti kokkupandud maailm kokku. Alles siis oskab ta näha, millest ta ilma on jäänud ning kui ta lõpuks suudab oma elu jälle jalule seada, siis oskab ta palju rohkem hinnata, mis käes on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)