Retsept:
125 g võid
1.5 dl suhkrut
ühe sidruni koor
2 muna
1.25 dl hapukoort
kahe sidruni mahl
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
(2 sl mandlikreemi ja mandlilaaste)
Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega. Lisa toasoojad munad ja sega. Lisa hapukoor ja sidrunimahl ning kõige lõpus küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpseta 20 cm läbimõõduga koogivormis 185-kraadises ahjus ca 45 minutit. Ei ole hullu kui kasutad laiemapõhjalisemat koogivormi (26 cm läbimõõduga), kook tuleb lihtsalt õhem ja lisaks küpseb see ahjus kiiremini (umbes 30 minutit).
Mandlikreemiks võta peotäis mandleid, koori need (leota kuumas vees, siis tuleb koor paremini maha) ja jahvata kohviveskis peeneks jahuks. Lisa sama suur kogus tuhksuhkrut ja 1 munavalge, sega. Tulemus peab saama piisavalt kreemine (lisa vajadusel teelusikaga vett).
Määri mandlikreem jahtunud koogile ja puista koogipind üle mandlilaastudega.
Ja veel üks kook, mille olin juba ammu ära märkinud ning viimaks aastavahetusel valmis tegin. What a Wonderful World on blogi, mida ikka piilumas käin. (Muide Postimees kirjutab toidublogidest hiljutises numbris.) Sealt leitud mango-toorjuustukook sai imehea! Kindlasti proovin uuesti! Kasutasin mangopüreed mahla asemel; ja aluse tegin konjaki-muretaignast (ülejäänud taignast sai küpsiseid).
Retsept
Aluseks:
200 gr (maisi)küpsiseid
Aluseks:
200 gr (maisi)küpsiseid
100 gr võid
2 spl suhkrut
või:
150 g võid
2 dl suhkrut
1 muna
2-3 spl konjakit
2 spl mandleid
4 dl jahu
390 gr kondenspiimavõi:
150 g võid
2 dl suhkrut
1 muna
2-3 spl konjakit
2 spl mandleid
4 dl jahu
200 ml mangomahla (püreed)
400 gr toorjuustu (või mascarponet)
5 muna
90 g suhkrut
240 ml mangomahla
1 küps mango või purk mangokonservi
Peenesta küpsised, sega või ja suhkruga ühtlaseks massiks. Vajuta lahtikäivasse vormi põhja ja külgedele.
Vala potti mangomahl ja kondenspiim. Keeda paksemaks. Vahusta munad eraldi kausis. Vala pidevalt mikserdades munadele juurde kondenspiimasegu. Mikserda paar minutit ja lisa toorjuust. Mikserda 10 min. Vala segu vormi. Küpseta 160 kraadi juures 40 min või kuni täidis on tahenenud. Lülita ahi välja ja jäta kook veel 30 minutiks sooja ahju.
Pane kook paariks tunniks külmkappi.
Keeda suhkrust ja mangomahlast siirupine vedelik. Jahuta vedelik maha. Lõika mango tükkideks ja nõruta. Kata kook mangotükkidega ja vala peale siirup. Serveeri!
Molemad koogid on nii isuaratavad, et pean ka neid jarele proovima
VastaKustutaSoovitan tõesti, kui mangod meeldivad ja sidrunid :)
VastaKustutaViimased kipuvad küll meie majas ainult minu lemmikud olema!