08.02.10

Tunnistus

Ma ei ole kunagi lõplikult aru saanud, mis põhimõtetel siin tunnistusi jagatakse. Igaljuhul pole need üldsegi kuidagi koolivaheaegadega seotud. Ehk sellepärast et nõnda ei saa lastel vaheajaks tuju ära rikkuda :) Muidugi kui põhjust peaks olema.

Mari tõi enda tunnistuse täna koju. Keskmine on kukkunud 2% võrra - 88% peale. Tom hirmutas mind enne kui numbreid nägin, et pahad lood, aga loomulikult pole mul üldse põhjust muretsemiseks. Kõige tugevam on Mari reaalainetes. Matemaatikas 94%, kompuutriõpetus, milles nad nüüd programmeerimise algteadmisi omandavad - 96% ja loodusainetes (science) - uhke 100%! Viimase puhul tekkis küll väike kahtlus, kas õpetaja pole milleski eksinud :) Mulle meeldib, et lapse hinde kõrval on ka kursuse keskmine, mis kõigub kusagil 75% ringis.

Avastasime just, et kompuutriõpetuses võttis ta 10 klassi kursust ja Mari õpetaja soovitas kindlasti edasi sama kursusega jätkata. Mis tähendab, et ta peks 11 klassi kursusele saama. Arvestades, et põhikoolis arvati, et see on liiga raske, siis peab ütlema, et sellega panid nad mööda, vähemalt Mari osas. Paari noore neiuga rääkides, kes lõpetamas ülikooli, sain teada, et üldiselt peeti arvutiõpetust sugugi mitte kergeks valikuks.

Maril on nüüd kaasas ka järgmise aasta kursuste valik, mille peab veebruari lõpuks esitama. Eks me arutasime siin seda asja, kuid tal on nädala pärast ka nõustajaga kokkusaamine, kes oma arvamusi jagab ja küsimustele vastab. Kõik see on nii uus ja võõras minu jaoks, kuid omamoodi põnev. Ma pole kindel, kas oleksin keskkoolis juba selleks valmis olnud...

Niisama huvi pärast panen kirja, mis on kohustuslikud valikud:
inglise keel - 4 kursust
matemaatika - 3 kursust (üks 11 või 12 klassis)
loodusained - 2
prantsuse keel - 1
Kanada ajalugu - 1
Kanada geograafia - 1
kunstiained (näitekunst, muusika, visuaalne) - 1
kehaline kasvatus, tervis - 1
ühiskonnaõpetus - 0.5
karjääriõpetust - 0.5
I grupp - 1 kursus, valikuks: inglise keel, prantsuse keel, võõrkeel (hispaania siin koolis), Kanada ja maailmaõpetus võ sotsiaalained
II grupp - 1 kursus, valikuks: kehaline kasvatus, mingi kunstiaine, äriõpe või õppimine ja töö käsikäes (õpid midagi ja pead samal alal töötama mingi aeg, koostöö mõnede töökohtadega)
III grupp - 1 kursus: loodusained 11 või 12 klassis, tehnoloogia või sama äriõpe/õppimisega.
Lisaks siis veel 12 lisakrediiti.
Esimese aasta lõpuks peaks Maril 8 tehtud olema. Järgmiseks aastaks sihib ta samuti 8.

Ma loodan ainult, et tüdrukul jätkub kannatust ja järjepidevust oma õpingutes!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)