27.02.10

Olümpia

Olümpiapäevi on vaid mõni-mõni järele jäänud, aga see ei tähenda, et me põnevusega ei jälgi, kuidas eestlastel läheb, eriti veel nendel, kelle juured Kanadas on :) Reedel jälgisime naiste slaalomisõitu, kus Tiiu Nurmberg võistles ja ma püüdsin mõned kaadrid kinni. Vahva on Tiiu kiivrit ilustav vahtraleht, mis saanud Eesti lipu värvid! 42. koht polegi nii paha, arvame me siin! Ja nagu üks Kanada reporter nimetas, hea, et ka väikesed riigid saavad saata välja oma võistlejaid! See on viis, kuidas end maailmale näidata ja tutvustada!

Olin päris üllatunud, et ühe suurriigi esindaja midagi sellist oskas arvata! Nii et ei tasu vaielda või riielda või pahandada, miks on võistlemas need, kellel medalivõit üsna kahtlane. Kui võimalus on, siis tasub ikka nemadki kaasa arvata! Ja rõõmustada kasvõi viimase koha üle!!! Mina igal juhul rõõmustan, sest näen ja kuulen Eesti nime ja saan rahvuskaaslastele pöialt hoida!

Pean uuesti kiitma kanadalaste erinevaid kanaleid võistluste edestamisel. Tänu internetile oli võimalus näha isegi neid asju, mida ükski telerikanal üle ei kandnud või ainult osaliselt seda tegi. Nii sain ju iluuisutamiseski näha eestlasi võistlustules. Ning veel parem, kui tahtsid, võisid asja uuesti üle vaadata. Kommentaarid küll puudusid, kuid neid võis ise juurde mõelda. Viis pluss kanadalastele!

Tegelikult pean ütlema, et viimase kümne aasta jooksul on minu jaoks Kanada televisioonis suur muutus toimunud olümpia edestamisel. Rohkem näidatakse erinevaid võistlusi, ka murdmaasuusatamist, mis varem hoopis kõrvale jäi või äärmisel juhul võis näha lühikest kokkuvõtet, mille taustaks lasti kauboifilmidest tuttavat tagaajamismuusikat. Pidin lausa kõva häälega naerma, kui esimest korda sellist ime nägin :D

Viimaks mõned kaadrid Tiiu sõidust.






1 kommentaar:

  1. Ma vaatan,et Mari poosid http://ttlogi2.blogspot.com/2010/02/olumpia-suusamael.html ei jaa Tiiu omadest palju maha:)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)