23.05.10

Eurovisioon 2010

Lõpuks vaatasin siis selle aasta laulud enma-vähem üle. Päris paljude puhul kuulasin vaid esimest viisijuppi ning peale seda siit-sealt. Milleks aega viita, kui ei meeldi :) Esimese hooga jäi ainult mõni üksik meelde, kõige enam Saksa esindaja Lena Meyer-Landrut, kelle lihtne viis ja veel lihtsamad sõnad kergesti külge hakkasid. Tegelikult meeldis mulle kõige rohkem tema esinemine, millest õhkus rõõmu ja vallatust. Tal on oma huvitav tämber ja armas inglisekeelne hääldus!

Olen Lenat mitu korda kuulanud, kui äkki märkasin, et Youtube'is on tema laulule juba üle 4 miljoni korra klõpsatud! Ausõna, mina nii palju kordi ka seda teinud pole :) Uurisin siis teiste esindajate omasid ning kõik jäid vaid mõnesaja tuhande piirimaile. Nii et midagi ikka selles laulus on :) Kas ta just võitjaks tuleb... kunagi ei tea.



Eestlaste laulu puhul mõtlen hoopis Uku Suviste peale. Ma ei saanud alguses isegi pihta, et tema laul oli üks kandidaatidest, kuid ei pääsenud isegi kümne parema hulka Eestis! Millised inimesed seal küll otsuseid teevad?! Kui ta oleks nüüd Oslos olnud, siis oleks ta juba oma heledate silmadega kõik tüdrukud ära võlunud, nii et nad kiiresti-kiiresti ainult Eestile hääli andnuks ;) Kui tema video lingi mõnele mitte-eestlasele saatsin, olid nad väga üllatunud, kui hea ta on ning lubasid silma peal hoida, kuidas tal edaspidi läheb. Minu jaoks on ta tegelikult esimene meeslaulja Eestis, kes üldse kuidagi korda läheb. Pole kunagi ühestki teisest eriti vaimustuses olnud! Aga ma pole muidugi eriti vaimustuja tüüp :D

Ma ei ütle, et Malcolm Lincoln halb oleks, ta on väga omanäoline (ainult näolapi poolest meenutab mulle kangesti mu õepoega), kuid ilmselt enamusele Eurovisiooni kuulajatele liigagi isepärane. Ma loodan, et tal ikka hästi läheb. Paistab, et ta naudib seda võimalust ja see on ju tore!!!



Teistest lauljatest veel. Eriti armas on Valgevene videos need kaadrid, kus näidatakse klaverit ning sellel ilutseb suurelt 'estonia' :) Prantslaste oma võiks peatselt algavatel jalgpallivõistlustel kõigi suus olla. Taanlaste puhul arvasin, et tegu on Stingi 'Every Breath You Take' (mis mulle kunagi väga meeldis, ja tegelikult ikka meeldib :) ja ABBA sulam.

Serblaste
Milan Stanković on samuti väga populaarne Youtube'is olnud. Kuigi ma pole kindel, kas oma välimuse või laulu pärast :) Leidsin talt hoopis natuke rütmikama laulu siit. Kujutan ette, et ta on väga populaarne omal maal. Armeenial on kena viisiga laul aprikoosikivist. Huvitav, kas sellel on sügavam tähendus nende maal (lisaks sellele, et see oli kodumaalt pärit)? Albaania ja Läti jäid silma. Aga ma olen vist väga traditsioonilisest kinni hoidja :) Leedu oli põnev, eriti algus. Belgia on aga kindlasti minu lemmik - lihtne ja armas lugu.

3 kommentaari:

  1. Anonüümne24/5/10 04:29

    Tore, et sinu abiga saab näppu ka Eurovisiooni pulsil hoida. Töö juures on praegu nii kiire, et polegi mahti millegi muuga kõrvalt tegeleda. Õhtune lõõgastumine toimub ka filmide vaatamisega arvutist, sest selleks ajaks kui saan end tööst välja lülitada, on telekasse jooksma jäänud veel mitmesugused märulid ja krimisarjad, millesse süveneda pole mingit tahtmist.
    Nüüd on võimalik sinu abiga saada ülevaade sulle meeldinud lauludest.
    Ma ei hakka kommenteerima Eesti lauludevalikut Eurovisioonile - ilmselt on meil ikka raha nii vähe, et Norra saadeti võimalikult väike delegatsioon, et nad siis kiirelt esimesest eelvoorust välja kukuksid ja koju tagasi tuleksid - ei mingit maksumaksja raha liigset laristamist! Osavõtmata ei saa ka jätta, sest Eesti maksumaksja ikkagi tahab omi artiste eurolaval näha. Mis puutub meie "võidulaulu", siis tean, kuidas see esilaulja välja näeb, tean ka mismoodi osad taustalauljatest välja näevad, aga kui "Siren" tuleks raadios mingite teiste lugude vahel, siis seda küll ära ei tunneks :D
    Uku Suviste lugu on meeldiv kuulata, aga minu jaoks on see ilusate-poiste-bändi lugu a la Take That või mis nad kõik on. Kuulatav. Video paistab vist tehtud olevat Vabaduse väljaku aluses parklas. Seda sa vist veel külastanud ei ole;)
    Homme õhtul siis selgub, et millise lennukiga meie Malcolm Lincoln koju tagasi tuleb. -K-

    VastaKustuta
  2. Ma ei ole ka veel ühtegi lugu (peale Eesti oma) veel kuulata jõudnud. Eks siis homme õhtul kuulan ja neljapäeval. Seetõttu hetkel kindlat lemmikut polegi. Eesti oma suuremat ei meeldi, aga kuna seda on raadiost nii palju lastud, siis tundub teine juba üsna sümpaatsena. :)

    VastaKustuta
  3. Eesti oma on mulle ka pikapeale rohkem meeldima hakanud. Esialgu ehmatas küll ära.
    Uku Suviste oma oleks kuulunud ilmselt nende laulude hulka, mille viis kergesti meelde jääb ja armastuse teemat võib ju lõpmatuseni väänata ja keerata. Alati leidub neid, kes sellest heldivad :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)