26.05.10

Hommikune tööleminek

Pikk nädalavahetus, kui tähistatakse kuninganna Victoria sünnipäeva (ikka selle kuninganna, kes juba ammu maamullas), on nüüd läbi. Mina astun endiselt peatus hiljem maha, et siis rahulikke kõrvaltänavaid mööda töö poole kõndida. Aga eks neid tööle ruttajaid ole teisigi, kes autoga, kes jalgrattaga. Minul on vahel kõndides nina raamatus, kui lugu eriti hea ja põnev, ning pean ettevaatlik olema, et kellelegi ette ei astu :)

3 kommentaari:

  1. Huvitav, et teil Victoria sünnipäeva tähistatakse. Siin see ammu unustusse vajunud. Praeguse oma ikka mainitakse, aga vaba päev see ei ole.

    VastaKustuta
  2. Tegelikult ei tea vist enamus kanadalastest, kes see kuninganna Victoria Õieti oli :) Tähtsam on see, et suvi algab ning kõigil pikkk nädalavahetus käes. Enamasti soovitatakse just sel ajal taimi maha istutada! Ja on ka põhjust ilutulestikuks! Mida juba pühapäeva õhtul mitmel pool läbi proovitakse. Tavaliselt on suuremad tulemängud esamaspäeval.

    Aga Victorial on oma suurem tähtsus Kanada jaoks, sest just tema oli see, kes sillutas tee selle riigi iseseisvusele. Ta lubas neljal Briti provintsil moodustada konföderatsiooni 1867. aastal, mis tähendas föderaalvalitsuse loomist. Siiani on riigipeaks Kanadas ikkagi Briti impeeriumi valitseja. Ma meelitan oma lapsigi Londonisse, et siis nad näeva, kus meie valitseja elab :)

    Victoria sünnipäev langeb muidugi 24. mai peale, kuid Victoria päeva tähistatakse alati kolmandal mainädalalõpul. Omal ajal oli vist ikka õigest päevast kinni peetud ja nüüd on see mingil määral lihtsalt sümboolne riigipea austamise püha.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne27/5/10 03:13

    Hmm, saaks ka hommikuti tööle minna nina raamatus, liikluse poolest oleks see isegi võimalik, aga kui ma end padi näos ja tekk kaenlas hommikul pool kaheksa vannituppa lohistan, et mingitkimoodi vähe kaubanduslikumat välimust saavutada, et siis 8.10 rõõmsalt (loe: ärkvel) tööga pihta hakata, siis parimagi tahtmise juures pole aega nina raamtusse pista. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)