10.08.11

Kivil istub väike konn...


... mõtleb, et ta üksi on. Just nii olen mina olnud neli päeva omaette kodus. Terve ülejäänud pere meie külalisega olid kusagil Ontario metsade sügavuses kanuu ja süstaga. Tegelikult just mitte sügavuses vaid Georgian Bay Island rahvuspargis. Saar ise paistab Awenda looduspargis olles kätte ära. Tom ja Rainer käisid isega kanuuga selle juures eelmisel korral ära.

Kuna ma olen oma puhkusepäevi siin-seal tuuritades ära kulutanud, ei ole mul neid enam jalaga segada. Mitte nagu Tom, kes Kanada Posti streigi ajal puhkusel oli, kuid kelle puhkus streigi tõttu arvesse ei läinud... Ega ta muidugi makstud ka ei saanud, kuid päevad on tal ikka alles. Lisaks on tal veel hulk ületunde tehtud. Mina siis puhkasin hästi mitmekordselt sel nädalavahetusel. Pesin natuke pesu, koristasin kiiresti toad, mis peale remonti tegelikult imehästi on korras püsinud. Tasub lapsed selliste remontidega kaasa haarata, siis on nad topelt tublid, et asjad segamini ei läheks :) 


Kokkuvõttes olid mul väga mõnusad päevad. Isegi Koko oli ära! Ei pidanud tema pärast end välja ajama, eriti veel kui kõvasti vihma hakkas kallama (loodetavasti jäi pere ikka enam-vähem kuivaks). Lugesin, muuhulgas "Eesti Naist", mille zinio kaudu olen tellinud ja vaatasin mõned filmid (millest "Marie Antoinette" ja "Vanity Fair" vast kõige huvitavamad, ja omamoodi tore oli "Caffeine", milles mängisid muuhulgas Mena Suvari ja Katherine Heigl) ning ei muretsenud kordagi, et midagi on tegemata või kohe-kohe oleks seda ja teist vaja teha! Omaette olles ei vaevu ma ka suurt vaaritama. Pealegi, kes tahab nende kuumade ilmadega palju süüa...

Telesaadete teenust meil enam pole, kuid vaatan filme
televiisoriekraanil läbi Netflixi, mis üsna hiljuti USA põhjapiiri vallutas ning Kanadasse jõudis. 8 Kanada dollari eest kuus võib vaadata filme ja telesaateid nii mis jaksab.  Arvestades, et me maksime varem telekaabli eest üle 60 dollari kuus, on 8 selle kõrval köömes. Pealegi ei saanud ma telerist kunagi sama valikut "väljamaa" filme. St filme, mis pole originaalselt inglise keeles! Siin on subtiitrid millegipärast enamusele hirmuäratavad :) Ja nii ei näidata eriti mujal vändatud linateoseid.

Suurem probleem on selles, milline on internetiühenduse pakend. Siin on paljudel limiidid peal, kui palju täpselt kuu jooksul võid infot üles ja alla laadida. Avastasin aga oma rõõmuks, et meie limiit on 100Gb peale tõstetud. Paistab, et asi on seaduslikul tasandil ikka segane, kas limiite peab panema või mitte. Ning kui suurfirmad nõuavad limiite, väites, et sama hinna küsimine erinevate kasutajate käest on ebaõiglane, siis mõned väiksemad firmad pakuvad väga soodsalt limiteerimata teenust. Nii et suured firmad peavad järelandmisi tegema. Ilmselt sellepärast ka see limiidi tõstmine. Kujutan ette, et just Netflixiga on suurenenud kasutamine ning paljud on avastanud, et senine limiit on liiga madal ning loobunud suurfirmade poolt pakutud ühendustest. Isegi Netflix ise pidi järelandmise tegema ning nüüd võib valida, millise kvaliteediga filme vaadata.

Kogu selle jutu kokkuvõtteks tahtsin hoopis öelda, et soovitan kõigile sellist aja maha võtmist, kui võimalus on. Ma pole ammu nii rahulik ja muretu olnud. Saatke aga julgelt oma pere metsa ning nautige üksi olemist :D

4 kommentaari:

  1. Oli jah näha et muretu elu, lausa ämblik aiaväravale võrgu ette teinud:)

    VastaKustuta
  2. Nohoh, kas eelmisel kommijal hakkas vähe kade :)
    Kui mul mees kaheks kuuks Eestisse läks (lapsi ja loomi meil pole), siis paar sõbrannat küsisid, et kas nüüd on pidu. Ei olnud pidu midagi, ikka kurb hakkab üksi olles. On jah hea muretu, et pole vaja söögitegemisele mõelda ega üldse kellegagi arvestada, oled ainult iseenda päralt. Aga kaua sa ikka tahad üksi seda kana süüa (vihje Viplalale :)) Tegelikult ma sel ajal, kui mees ära oli, liha ei ostnudki. Ega võid. Ega õli (kodus oli veel, aga kulus vähe).
    Aga jah, vahelduseks mõned päevad iseendaga olla on väga tore :)

    VastaKustuta
  3. Eks kaks kuud olegi liiga pikk aeg üksi olemiseks. Siis tuleb muidugi igatsus peale. Aga nädalavahetus üksi on küll ahvatlev. Mul ka õnnestub aeg-ajalt ikka selliseid nädalavahetusi saada. On mõnus küll! :)

    VastaKustuta
  4. Ega pikemalt polekski tahtnud omaette olla, sest juba hakkas natuke imelik, kui ainukeseks jutukaaslaseks olen mina ise ja kaks kassi, kes aga ainult siis sinu vastu huvi tunnevad, kui neil kõht tühjaks läheb :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)