21.02.08

Toronto uudiseid

Kaks uudist eilsest: kuuvarjutus, mida Torontos näha oli ja suur tulekahju linnas.

Mina istusin Kirkega usinalt koolitööd tegemas, kui Mari teatas, tema peab kohe välja minema, sest kuuvarjutust on näha! Ta võttis fotoka kaasa ning sai selle pildi, kus kuu küll millegipärast väga pisikesena paistab. Miks küll „päris elus” ta palju suurem on... Kahjuks polnud Tomi kodus, muidu oleks võinud panna teleskoobi üles, kuid mul ei olnud mingit tahtmist garaazhist seda välja sikutama hakata! Teinekord peab juba varem kõik valmis panema :)
Teise pildi laenasin Toronto Stari lehelt, kus muidugi palju parema kvaliteediga vaated kuule trükitud olid. Kuu helendas tõesti selliselt oranzhikalt!


Mõned vaated tulekahjust, mida üle 150 tuletõrjuja kustutama tulid. Maha põles üks ajalooline osa Toronto all-linnast (Queen'i tänaval). Mitte midagi ei saanud päästa. Osa inimesi jäi koduta, osa tööta, sest allkorrustel asusid ärid. Üks jalgrattapood on samas kohas alates 1914.aastast olnud... Mõned majad olid 1860ndatel ehitatud (mis siinses noores riigis „vana” on). Paistab samas, et leidub küllalt palju kenasid inimesi, kes juba toetusteks hädavajalikku ja raha korjavad ning üks hotell majutas elanikke kolmeks päevaks tasuta.

Siin on veel fotosid just tuletõrjujate tööst. Minu kõige lähem kogemus nendega oli, kui Eesti Maja suvel põles, kuigi see oli väga tagasihoidlik võrreldes eile juhtunuga. Vaatasin pisut telerist, kuidas külmaga vesi oli jääpurikaid tekitanud, mida ka piltidel näha. Kui kogu asi nii traagiline poleks, võiks öelda, et lausa ilusad on mõned vaated...



2 kommentaari:

  1. See tulekahju näeb välja nagu sõda. Aga fotod on tõepoolest head.

    VastaKustuta
  2. Kellegi pealtvaataja arvamus oli täpselt samasugune - nagu sõda... Enamasti pole tulekahju haaranud nii paljusid maju korraga, sellepärast on kõik ilmselt palju süngem.

    Siin on veel pisut toimunust juttu ning lühike video. Toronto seadused nõuavad võimalikult ajaloolise välimuse säilitamist, nii et päris uhkeid moodsaid maju sinna ehitama ei hakata (see osa linnast oli sügisel ,muinsuskaitse' alla pandud).

    Mingit põhjust veel pole, kust tulekahju alguse sai.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)