26.04.08

Fotojaht - linn


Minu linn on olnud nüüd päris pikka aega Toronto... ja mis iseloomustaks Torontot kõige paremini kui mitte maailma kõrgeim torn (veel natuke aega tagasi) - CN Tower. Meil võttis kümme aastat enne kui lõpuks selle torni otsa saime - alati sai mõeldud, küll jõuab!





CN Tower paistab isegi minu koju kätte (või vähemalt sinna, kus saan natuke kõrgemale ronida ;)


Tükike „Eestit” Torontos - Tartu College'i ukse ees. Minu tüdrukud koos Eestist siin olnud tubli hokipoisiga, kellele me eelmisel suvel natukeseks ajaks kasupereks olime (nii mõnigi arvas, et nad mu kolm last olid :).


Minu sünnilinn - Tallinn...


Viimaks pildid, mis on tehtud täpselt kümme aastat tagasi teises suurlinnas - New Yorgis, kui need kaks torni veel püsti olid. Mäletan, kuidas proovisin neid ühe pildi peale kuidagi mahutada... Käisime Eesti Kooli lastega isegi tipus ära (viimane pilt)!
See päev, kui lennukid neisse lendasid jääb mulle alatiseks meelde, sest kuigi olime kaugel, puudutas see meid päris lähedalt. Kanada oli samuti mures, mis toimumas on. CN torn suleti ning all-linna pilvelõhkujatest lahkusid inimesed. Meie jaoks lõppes kõik õnnelikult, kuid mitte ameeriklastele...


9 kommentaari:

  1. jutt jummala õige, linn võib ääretult ilus olla:)

    VastaKustuta
  2. Tõeline linn on ikka kivimets e pilvelõhkujad :)

    VastaKustuta
  3. Suurtes linnades on lõputult üllatusi, iga nurga tagant võib mõni huvitav maja või aed välja ilmuda. Kujutan jalutades alati ette, milline võiks mu elu ühes või teises majas olla. Ja kuidas ma teeks aedu korda :)
    Aga seda New Yorgi kaksiktornidega juhtunu õudust ei suuda isegi ette kujutada. Üks metroojaam, mis tornide alt läbi läks on siiani suletud (maikuus küll pidi avatama), aga sealt läbi sõites ma mõtlen alati, et siin hukkusid inimesed. Kusjuures sel ajal, kui see juhtus, ei teadnud ma New Yorgist suurt midagi, polnud mul USA vastu mingit huvi.
    Vahel tundub inimeste hulgas elamine päris karm eksisteerimise viis olevat.
    Toronto tundub elamiseks küll hea koht olevat. See linna siluetiga pilt on hästi kena :)

    VastaKustuta
  4. Ma ei ole palju siinsetes ega USA suurlinnades ringi liikunud (tavaliselt eelistame siiski looduses aega viita), kuid Toronto on tõesti kuidagi eriliselt rahulik. Pilvelõhkujad ning kiirus on väikese ala peal Ontario järve ääres, kui sellest eemale hoida, siis võib üsna pingevabalt ära elada :)

    Siis kui veel korterit üürisime käisime tihtipeale samade mõtetega ringi, mis tehakse majaseinte sees ning kui meil oleks oma maja... Nüüd kõnnime niisama tänavatel ning piilume ikka akendest sisse ;)

    VastaKustuta
  5. Ma olen juba ammu veendunud, et minule sobivad linnad ja tänane fotojaht aitab veenumusele ainult kaasa :) kuigi kaksiktornide lugu... ei, mulle siiski meeldivad linnad. :)

    !!! :)

    VastaKustuta
  6. hmmmm... olen linnatüdruk alati olnud, kuigi igatsen hoopis vaiksema koha järele! samas võib-olla ei istuks üldsegi, kui kuhugi sinna vaiksesse kohta elama läheks...

    VastaKustuta
  7. Aga mind tömbab yha enam metsa poole...kuigi mönda yksikut päeva suurlinnas vöib vägagi nautida. Aga yksikut! Elan ju Stockholmile suhteliselt lähedal, aga kultuurikonsentratsioonieja ilule vaatamata käin seal ikka suhteliselt harva. Seevastu väga sageli looduses...ehkki elame ju ka nagu kuurordis, kui suurlinnaga vörrelda...

    VastaKustuta
  8. Stockholm on minu mälestustes ilus ja puhas linn. Toronto tundus selle kõrval hall ja räpane, kui me kunagi sealt siia saabusime. Muidugi aitas kaasa, et aeg oli talvine ning ilmad nirud!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)