24.04.08

Ilus kevad

Täna ma tööl ei olnud, käisin hoopis kuulamas ettekandeid deebetkaardi pettuste kohta, milliseid kavalaid nõksusid nüüdseks välja on mõeldnud ning kuidas me paremini selle vastu võidelda saaksime. Nagu juba ammu olen aru saanud, võid küll sammu edasi astuda, kuid sulid suudavad varsti midagi vastukaaluks välja mõelda. Uhked uuemad kaardid pidid paremad olema, samas näidati pilte Euroopast, kus juba neidki proovitakse võltsida... ei tea, kui edukalt.

Kuulasin nad ära ning kuna ma olin täna autota, sest Tom pidi töö pärast linnast välja sõitma, siis otsustasin vähemalt esialgu pisut jalutada. Lõpuks jalutasin terve tee koju - „ainult” 14 kilomeetrit - oli eriliselt kena kevadine päev! Nautisin ilusat ilma ning klõpsisin aina pilte.

Meil on olnud nüüd nädala jagu soe ning tasapisi hakkavad puud ning taimed lehte minema. Magnooliad veel uhkelt ei õitse, ainult mõned õied on ettevaatlikult end pisut lahti ajanud. (Vaata Reede pilte magnooliatest New Yorgis). Kui nüüd jahedamaks läheb, nagu ilmajaam ennustab, siis ei ehk jäävad nad kauemaks meid rõõmustama. Siin kipuvad nad soojaga väga kiiresti närtsima...








Deebetkaardi/krediitkaardi pettuste kohta veel nii palju, et kõige rohkem aitab see, kui inimesed oma kontot iga päev kontrollivad ning kohe imelikest kannetest pangale teatavad! Meil on küll sisse seatud mitmesuguseid ettevaatusabinõusid, kuid alati need ei tööta. Nii nagu üks politsei esindaja ütles, kujunegu harjumuseks arvuti taha istudes (näiteks hommikul tööle minnes) kiiresti korraks oma pangakonto olukorda vaadata. Enamasti maksavad pangad kaotusud kinni, kuid tihitpeale (eriti suurmad pangad) kipuvad nad tagasimaksmisega venitama või viimasel ajal olen aru saanud, proovivad nad vastutusest kõrvale hiilida!

3 kommentaari:

  1. See on ilus aeg jah, aga läheb tõesti ruttu mööda. Meil pakitakse mahalangenud magnooliaõisi juba prügikottidesse.
    Mulle meeldib ka palju jala käia. Kui aega on, siis jalutan mõnuga pikki maid :)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne25/4/08 09:10

    Need sänikaelpardid on armsad. Ka siin vallutavad nad kõik veekogud, kus jalad põhja ei ulatu. Eriti peale suuremaid sadusid või peale lume sulamist suurvee ajal. Kuidagi väga kodune pilt: pardid heinamaal veelombis. -K-

    VastaKustuta
  3. Parte on siin päris palju. Ise käime vahel neid ühes pargis imetlemas ja söötmas. Nad on vahel päris julged ning lasevad üsna lähedale. Lisaks partidele tunnevad end kanada haned päris koduselt Torontos.

    Siin on kevad tõesti justkui üle öö saabunud. Ning suvi tuleb nii suure hooga, et „päris” kevad jääbki mõnikord märkamata. Vanemadki olijad kinnitavad, siin polegi muud kui ainult kaks aastaaega: suvi ja talv (mõni tarkpea muidugi ütleb: teeparanduse aastaaeg ning talv).

    Olin ise eile üsna rahul oma kõndimisega, üllatavalt hästi mõjus see mulle. Alati mõtlen, saaks kiiresti koju, kuid nüüd tundsin, kuidas sain korraks hinge tagasi tõmmata ning rahulikult olla.
    Ja reede, kui Torontosse satud, siis võib koos mõne pikema jalutuskäigu ette võtta ;)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)